Rektör Çarıkçı'dan 19 Mayıs Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan 19 Mayıs Mesajı

Yayınlanma:
Rektör Çarıkçı'dan 19 Mayıs Mesajı

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal’in rehberliğinde, tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı, 19 Mayıs 1919 tarihidir. Atatürk, kurtuluş mücadelemizdeki iki önemli olaydan 23 Nisan’ı çocuklara, 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek genç nesle olan güvenini ifade etmiştir. Gençliğimiz de vatan topraklarını bizlere canları pahasına bırakan kahramanların mücadelesinden güç ve ilham alarak ülkemizi her ahvalde korumuş ve demokratik kazanımlar adına daha da ileriye taşımıştır. Nitekim aynı gençlik çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz 2016’da bu güveni boşa çıkarmamıştır.

SDÜ olarak hedefimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerlerken Türkiye’nin dünyanın ekonomisi büyük ilk 10 devleti içerisinde yer almasında genç nüfusumuzun sağlayacağı büyük katkıya inancımız tamdır.

Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor;  Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum