Rektör Çarıkçı'dan Basın Bayramı Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan Basın Bayramı Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2018 10:55
Rektör Çarıkçı'dan Basın Bayramı Mesajı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türk basını, halkı doğru ve hızlı bir biçimde bilgilendirebilmek için her türlü güçlüğe rağmen görevini hakkıyla ifa etme mücadelesinde olan basın mensuplarıyla doludur” dedi. 

Rektör Çarıkçı mesajında “Geçmişten günümüze her dönemde kamuoyunun aydınlatılması gibi önemli bir misyonu üstlenen Türk basını, halkı doğru ve hızlı bir biçimde bilgilendirebilmek için her türlü güçlüğe rağmen görevini hakkıyla ifa etme mücadelesinde olan basın mensuplarıyla doludur. Gerek yazılı gerek görsel-işitsel basın organları gerekse de içinde yaşadığımız teknoloji çağının bir getirisi olan internet basını aracılığıyla insanların haber alma, bilgi edinme özgürlüğüne katkı sağlayan basın mensupları, haber ve bilgi aktarımının yanı sıra vatandaş ve devlet arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasını sağlamak, böylelikle toplumsal huzura katkıda bulunmak gibi bir başka mühim misyonu daha taşır. Dolayısıyla hem yerel hem de ulusal basın mensuplarımızın büyük özveri isteyen bu zor mesleği icra ederken özgür, ama bir o kadar da sorumlu ve duyarlı gazetecilik anlayışı çerçevesinde ülkemizin çıkarlarını, milletimizin birlik ve beraberliğini ön planda tutmaları gerektiği, bu önemli gün vesilesiyle bir kez daha hatırlanması gereken bir husustur.

Bu duygu ve düşüncelerle “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlar; ömrünü bu mesleğe adayan ve görevlerini hakkıyla yerine getiren tüm değerli basın mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunarım. Görevleri başında yaşamını yitiren bütün basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.