Rektör Çarıkçı’dan Kandil Mesajı

Rektör Çarıkçı’dan Kandil Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2015 14:59
Rektör Çarıkçı’dan Kandil Mesajı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Çarıkçı mesajında, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumunun 1444. yıl dönümü vesilesiyle idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in tüm zamanlara hitap eden ve insanlığa yol gösteren evrensel mesajlarını yeniden değerlendirmemiz açısından önemli bir gündür.

Tüm insanlığa örnek olarak gönderilen, karanlıkları aydınlığa dönüştüren Peygamberimizi sevmek; O’nu ve O’nun güzel ahlâkını gereği gibi anlamakla, manevi mirasına sahip çıkmakla, davranış ve uygulamalarını yaşatmakla mümkündür. Gelişen ve değişen dünya şartlarında bile geçerliliğini asla yitirmeyen en iyi kılavuz yine O’dur.

Bu duygularla, bu mübarek gecenin tüm dünyada barışa, huzura ve refaha vesile olmasını diliyor; tüm İslam âleminin, Ispartalı hemşehrilerimizin ve SDÜ ailesinin kandilini tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.