Rektör Çarıkçı'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2017 02:39
Rektör Çarıkçı'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Ramazan, insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır. Bu ay, bireyleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, bireysel ve gündelik çıkar kaygısının ötesinde güzelliklere yöneltmektedir. Bu ayının sonunda erişilen Ramazan Bayramı’nda da insanı insan yapan değerler yoğun biçimde paylaşılır. Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Yaşamımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün etkin kılınması, etik değerlerin tüm toplumu kuşatması için çaba göstermeliyiz.

Bununla birlikte, gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan terör olaylarında yaşanan acı deneyimlerden gereken derslerin alınmaması, geleceğe ilişkin kaygılarımızı artırmaktadır. Türkiye, binlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, tüm tehditlere ve saldırılara karşı ayakta kalmıştır. Ulusumuzu güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur.

Terörden umut besleyenler, Türkiye’nin güçlü sağduyusu ve birlikte yaşama istenci karşısında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Terör eylemine başvurarak ya da destekleyerek ülkedeki huzuru bozmak isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişiminden rahatsız olanlardır.  Yüce Ulusumuz, baskılara, saldırılara, tahriklere ve yönlendirmelere karşın birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyerek, güçlü bir biçimde varlığını koruyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Bayramı’nızı kutlar;  bayramın Ispartamıza, ülkemize ve tüm İslam âlemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.