Rektör Hoca’dan Ağaç Açıklaması

SDÜ Batı Yerleşkesi’nde Mükemmeliyet Merkezi yapımı nedeniyle 650 ağacın kesilecek olması TEMA Vakfı’nın tepkisine neden olmuştu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yapılacak merkezin 3 katı büyüklüğünde alanın ağaçlandırılacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2013 22:14
Rektör Hoca’dan Ağaç Açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “SDÜ bünyesinde bir ilke imza atılarak “Mükemmeliyet Merkezi” projesi hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Bu Proje;
· DPT’nin finansmanını yaptığı bir projedir.
· Bütçesi 16 milyon TL’dir.
· Projenin dört ayağı bulunmaktadır.
i) Biyoteknoloji (Tarım ve sağlık alanlarını da kapsamaktadır.)
ii) Enerji
iii) Tasarım ve imalat
iv) Test ve analiz
· Yer tespiti 2,5 yıl önce yapılmıştır. Söz konusu yer DPT’nin öngördüğü standartların gerektirdiği yerdir.
· “Mükemmeliyet Merkezi Binası”nın ısıtılmasında ve soğutulmasında YEŞİL ENERJİ teknolojisi kullanılacaktır.
· Bu proje bölgenin ve Isparta’nın sanayileşmesinde AR-GE merkezi olarak faaliyet gösterecektir.
· Bu proje, DPT’nin Türkiye’de ilk kez 5000 metrekarenin üzerinde kapalı alanı olan bir yapılaşmayı desteklediği bir projedir.
· DPT’nin bu projeyi desteklemesinin nedeni, SDÜ’nün olduğu kadar, Isparta’nın ve bölgenin de kalkınmasına hizmet verecek olmasıdır.
· Isparta ulusal ve uluslararası hibe fonlarından en az yararlanan bir şehirdir. Bu proje Isparta’nın gelecekte hibe fonlarından daha fazla yararlanması sonucunu doğuracaktır.
· Projenin gerçekleştirileceği alanda mevcut olan ağaçların üniversitemiz sınırları içinde bulunan yeni alanlara transplantasyonu (nakli) için Orman Bölge Müdürlüğünce gerekli işlemler yapılmış olup; bu kapsamda gerekli olan transplantasyon işlemleri gerçekleştirilecektir.
· Kaldı ki, bu tür işlemler ülkemizin ve bölgemizin gelişimi için gerçekleştirilen rutin işlerdendir.
· Ayrıca yapılan transplantasyona ek olarak yeni ağaçların da dikimi yapılacaktır. Dikilen ağaçların kaplayacağı alan “Mükemmeliyet Merkezinin” kapladığı alanın en az üç katı kadar olacaktır. Bu konu da gerekli görüşmeler başlamıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum