Rektör Hocayı Seçim Korkusu Mu Sardı?

Kadrolaşma böyle olur.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2013 01:33
Rektör Hocayı Seçim Korkusu Mu Sardı?

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, bölgeye hizmet eden, gün geçtikçe de ünü dünya çapında duyulmaya başlayan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni nitelik ve kadro alarak güçlendirmek yerine Sağlık Hizmetleri MYO'ya insan sermayesi yatırımı yapıyor.

SDÜ'nün iktisatçı Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun talimatıyla hazırlanan kadro ilanında dünyanın en nitelikli Sağlık MYO'sunu oluşturacak bir adım atıldı. Tıp Fakültesi dururken, MYO'ya yardımcı doçent kadrosunda 7 öğretim üyesi alınıyor. 3 genel cerrah, 1 diş hekimi, 1 beyin cerrahı, 1 kulak-burun-boğuz uzmanı ile 1 radyoloji uzmanı Sağlık Hizmetleri MYO kadrosuna dahil edilecek.

SDÜ Rektörlüğü'nün Tıp Fakültesi dururken öğretim üyelerini Sağlık Hizmetleri MYO üzerinden alması oldukça dikkat çekici. Zira gün geçtikçe büyüyen ve adı dünyaya duyulan Tıp Fakültesi'nin de bu branşlarda öğretim üyesine ihtiyacı var. Örneğin genel cerrahi branşında Tıp Fakültesi kadrosunda 3 profesör, 2 doçent ve 1 yardımcı doçent görev yapıyor.

Tıp Faklütesi'nde 1 yard. doç kadrosu olmasına rağmen MYO'ya 3 genel cerrahi uzmanın alınmasının nedenin merak ediliyor. Tıp Fakültesi Beyin cerrahisi ana bilim dalında 1 profesör, 4 yardımcı doçent, kulak burun boğaz ana bilim dalında 3 profesör, 1 doçent, 3 yardımcı doçent, radyoloji ana bilim dalında 2 profesör, 1 doçent, 2 yardımcı doçent görev yapıyor.
SDÜ Rektörlüğü'nün 7 öğretim üyesini MYO kadrosuna almasının nedeni olarak bu ayardaki okullarda dil ve belli sınav kriterlerinin aranmaması olarak gösteriliyor.

Yabarcı dilde yayın ve çeşitli sınav kriterleri olmayan bu öğretim üyelerinin daha sonradan 13-B statüsünde Tıp Fakültesi'ne görevlendirileceği ve hastanede görev yapacağı iddia ediliyor.

Sağlık Hizmetler MYO
Akademik kadrosu
Doç. Dr: Fizyoloji
Yrd. Doç. Dr: Göğüs Cerrahisi
Yrd. Doç. Dr: Mikrobiyoloji
Yrd. Doç. Dr: Ruh sağlığı
Yrd. Doç. Dr: Nükleer Tıp
Yrd. Doç. Dr: Aneztezi
Yrd. Doç. Dr: Ruh Sağlığı
Yrd. Doç. Dr: Üroloji
Yrd. Doç. Dr: Üroloji
Yrd. Doç. Dr: Acil Tıp
Yrd. Doç. Dr: Göğüs-Tüberküloz

Sağlık Hizmetleri MYO'ya
yeni ihtas edilen kadro
Yrd. Doç. Dr: Genel Cerrahi
Yrd. Doç. Dr: Genel Cerrahi
Yrd. Doç. Dr: Genel Cerrahi
Yrd. Doç. Dr: Diş Hekimliği
Yrd. Doç. Dr: Beyin Cerrahı
Yrd. Doç. Dr: KBB uzmanı
Yrd. Doç. Dr: Radyoloji uzmanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum