Rektör İbicioğlu Basın Mensuplarıyla Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu bugün 8.30’da Süleyman Demirel Konuk evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2012 13:46
Rektör İbicioğlu Basın Mensuplarıyla Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu bugün 8.30’da Süleyman Demirel Konuk evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın Mensuplarıyla buluşan Rektör İbicioğlu Süleyman Demirel Üniversitesiyle ilgili 9 aylık çalışmalarını ve gelecekte yapacakları projeleri değerlendirdi.

Rektör İbicioğlu yaptığı açıklamada “Artık ülkemizdeki üniversitelerin devletin verdiği kaynaklarla bir noktaya gelmesi ilerleyebilmesi mümkün değildir. Çünkü şuanda ülkemizde 170’e yakın üniversite var. Her geçen gün Devletin üniversitelere sağladığı kaynak azalacaktır. O yüzden biz SDÜ’ye yeni bir vizyon katmak istiyoruz. Araştırma ve bilimsel projelere dayalı bir SDÜ hedefliyoruz. SDÜ’nün kendi yağıyla kavrulan bir üniversite olmasını istiyoruz. Bu konuda da altyapı çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

İbicioğlu dünyada üniversiteler arasında SDÜ’nün 600. sırada olduğunu asıl hedeflerinin yapacakları bilimsel proje ve hizmetlerle SDÜ’yü ilk 100 içine sokacaklarını ifade etti.

HALKTAN KOPUK BİR ÜNİVERSİTE OLMAZ
Rektör İbicioğlu” Halktan kopuk bir üniversite olmayacağız. Bunun içinde vatandaşlarımızla birlikte onların SDÜ’den beklentileri ve isteklerini değerlendireceğiz. Bunun için de zaten şehir merkezinde bir iletişim noktası kuruyoruz. Bende hafta 1 yada 2 gün orada olacağım. Orada vatandaşlarımızla yüz yüze görüşeceğim” dedi.

ŞUAN 10 FAKÜLTE AÇMAMIZ GEREKİYOR

Rektör İbicioğlu ”Biz sürekli, büyüyen bir üniversiteyiz. Yaklaşık 50 bin öğrencimiz var. Şu an için en az 10 Fakülte binası daha yapmamız gerekiyor. Bizim sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde 7 bin öğrencimiz var. Bugün bazı üniversitelerin toplamında bu kadar öğrencileri yok. Bizim 2012 yılı bütçemiz 32 milyon TL, bir fakültenin yapımı zaten 10–15 milyon TL tutuyor. O yüzden işimizin ne kadar zor olduğunu biliyor fakat başarmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK TURİZMİ PLANLIYORUZ

Rektör İbicioğlu “SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin geçen ay cirosu 6 milyon TL iken biz bunu bu ay 10 milyon TL olarak hedef koyduk. Amacımız Tıp Fakültesini daha büyütüp Sağlık Turizmi konusunda Türkiye’nin sayılı hastanelerinden birisi olmasıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum