Rektör İbicioğlu Bu Kararından Derhal Vazgeçmeli

Ajans32’nin gündeme getirdiği ve “Kime Niyet Kime Kısmet” başlığıyla okuyucusuna duyurduğu SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının İlahiyat Fakültesi’ne verilmesi siyasiler tarafından da tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2013 19:09
Rektör İbicioğlu Bu Kararından Derhal Vazgeçmeli

SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen binanın, camiye yakın olduğu gerekçesiyle İlahiyat Fakültesi’ne verilmesi, CHP İl Başkanı Vedat Şenol tarafından da eleştirildi. İl Başkanı Şenol, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Rektör İbicioğlu’nun yanlış kararından vazgeçmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen binanın camiye yakın olduğu gerekçesiyle İlahiyat Fakültesi’ne verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen binanın İlahiyat Fakültesi’ne verilmesine hiçbir anlam veremiyorum. Bu kabul edilemez bir şey” dedi.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen binanın İlahiyat Fakültesi’ne verilmesine hiçbir anlam veremiyorum. Hele bir de bunun gerekçesinin camiye yakın diye olması ayrıca kötü bir durum. Bu kesinlikle kabul edilemez bir şey. Böyle basit bir gerekçeyle bu binanın amaç dışı kullanılması büyük bir yanlıştır” dedi.

İBİCİOĞLU YANLIŞ KARARINDAN VAZGEÇSİN
İl Başkanı Şenol, Rektörlük tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesine yapılan bu haksızlığın en kısa sürede çözülmesini istediklerini belirterek, “Her yerde kampus alanları bütündür. Fakülteler dağıtılmıştır. Bu binanın projesi yapılmış. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne tahsis edileceğinin sözü verilmiştir. Ama dediğim gibi bu binanın İlahiyat Fakültesi’ne verilmesi gerçekten amaç dışıdır. Ben kendi şahsım adına Rektör Hasan İbicioğlu’nun derhal bu yanlış kararından vazgeçmesini istiyorum. O kadar genç üniversite öğrencisine verilen sözün tutulmasını bekliyorum” diye konuştu.

KİME NİYET KİME KISMET haberi için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum