Rektör İbicioğlu Gül Bahçelerini Gezdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyet, Isparta’nın Güneykent ilçesinde bulunan gül bahçelerini gezdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 18:12
Rektör İbicioğlu Gül Bahçelerini Gezdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyet, Isparta’nın Güneykent ilçesinde bulunan gül bahçelerini gezdi.

Gülbirlik Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği programda Rektör İbicioğlu ve beraberindeki heyet, Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik eşliğinde gül bahçelerini gezdi. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Korunmuş çevre, yeşil çevre Isparta’mız açısından çok önemli. Kirlenmemiş hava, temiz gül bahçeleri, yaşanılabilir temiz ortam gibi kavramları öne çıkarmalıyız. Bundan dolayı biz SDÜ olarak uluslararası gül sempozyumu düzenleyeceğiz. Gülün sadece imalat, esans, gül yağı boyutuyla değil, bunun ötesinde gülü, sembolik anlamlarıyla, edebi kültürdeki bakış açılarıyla, metafizik kültürümüzdeki değerlendirmeleriyle, el sanatına yansımalarıyla ele alacağız. Bunlarda amacımız hem sosyal hem de kültürel mesajlar vermek” dedi.

Isparta gülünü dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Prof. İbicioğlu, konuyla ilgili olarak: “ Isparta’ya gelen bir ziyaretçi gül ürünlerinin yanı sıra güle dair her türlü yayını, marjinal, sıra dışı bir ürünü Isparta’da bulabilmeli. Bu çağda, bu mevsimde gülle ilgili bir şeyler nerede bulunur denildiğinde “Isparta’da bulunur” anlayışını dünyaya yaymalıyız. Bunun yanında turizm anlayışını da geliştirmeliyiz. Buranın temiz havası, bülbül sesleri insanlar için çok büyük farklılık olacaktır. Denizden, güneşten daha öte bir farklılık. İnsanlar temiz, serin havaya özlem duyuyorlar. Böyle bir ortamda gül toplamak onlar için büyük bir farklılıktır. Biz bu konudaki çalışmalara büyük oranda ağırlık vermeyi düşünüyoruz.” dedi.

Tarım ve gül sektöründe pazarlama sıkıntıları olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Ürün çeşitlendirmesi, mamül farklılaştırması da pazarlama içerisinde geçen bir olgu, pazarlamanın temel yaklaşımlarından birisi. Gül konusunda iki yönlü bir çalışma yapmalıyız. Bu çalışma, üretim ve pazarlamaya yönelik olmalı. Biz dünya çapında bunun pazarlamasını yapabilirsek burada çok sayıda yeni gül bahçeleri görürsünüz” diye konuştu.

Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün de gülün pazarlanması ve tanıtılması konusundaki problemlere dikkat çekerek SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’ndan gülün öncelikle SDÜ öğrencilerine tanıtılmasını istedi.


Gül bahçeleri gezisi, Cilbeyli Mesireliğinde yapılan kahvaltı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.