Rektör İbicioğlu Hidrojen Laboratuvarı Sözünü Aldı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ ve Isparta için önemli bir yatırım olan Hidrojen Laboratuvarlarının kazandırılması için Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan söz aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 13:50
Rektör İbicioğlu Hidrojen Laboratuvarı Sözünü Aldı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Enerji Bakanı Tamer Yıldız’ın Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezinde (UNIDO-ICHET) bulunan hidrojen enerjisi üretim laboratuvarı ile yakıt pili üretim ve test laboratuvarlarının Süleyman Demirel Üniversitesine devredilmesi konusunda yaptıkları görüşme olumlu geçti.

Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Merkezinin bünyesinde bulunan ve çok önemli misyona sahip olan laboratuvarların SDÜ’ye kazandırılması, başta hidrojen enerjisi olmak üzere diğer alternatif enerji teknolojilerinin Ar-Ge çalışmalarının üniversitemizde yapılmasına ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine fırsat verecek.

Laboratuvar bu alanda yatırım yapmayı planlayan girişimcilerin de Isparta'da kümelenme merkezi oluşturulmasına ve sanayinin yeni bir soluk almasına neden olacak; Isparta’nın enerji alınanda merkez olmasını sağlayacak.

Takribi 8 milyon TL olduğu tahmin edilen Ar-Ge laboratuvarlarının, girişimde bulunan diğer üniversitelerin içinde Süleyman Demirel Üniversitesine kazandırılması konusunda temaslarda bulunan Rektör İbicioğlu, hafta sonu Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Istanbul'da ikili görüşmede bulundu.

Görüşmede Bakan Yıldız sadece hidrojen enerji üretim laboratuvarı değil, uluslararası çapta daha büyük projelerin üniversitemize kazandırılması için de destek olacaklarını söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesine kazandırılacak olan Ar-Ge laboratuvarı ile nano-teknolojiyi kullanarak hidrojen enerjisi üretimi, depolanması ve yakıt pillerinde kullanılması konusu teknolojilerinde yerli, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yapılacak.

Laboratuvarlarda düşük maliyetli ve yüksek verimli hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi ve bu alanda yatırım yapmayı planlayan sanayicilerin ihtiyaç duyacakları Ar-Ge çalışmalarının yerine getirilmesi planlanıyor. ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, Güney Kore ve Çin başta olmak üzere bir çok gelişmiş ülkede hidrojen ekonomisine geçiş çalışmalarına başlandı. Bundan dolayı, hidrojen teknolojileri demostrasyon projelerinin SDÜ’de başlatılacak olması, ulusal hidrojen teknolojileri yol haritasının oluşturulmasında Süleyman Demirel Üniversitesinin önemli bir yere sahip olmasına yol açacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.