Rektör İbicioğlu İtalya'dan Döndü

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ergün Güntekin, 13-14 Temmuz 2012 tarihlerinde İtalya’nın Roma şehrinde düzenlenen CINECA-Türk Üniversiteleri toplantısına

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 11:07
Rektör İbicioğlu İtalya'dan Döndü

SDÜ heyeti, YÖK temsilcileri ile çeşitli üniversitelerin üst düzey yöneticileri, Roma Tre Üniversitesinde Türk ve İtalyan üniversiteleri arasında bilgi paylaşımını arttırma, uluslararası akademik ilişkilerde yeni stratejilerin belirlenmesi, öğrenci değişim programlarındaki yeni tavsiyelerin ele alınması gibi konuların görüşüldüğü çeşitli oturumlara katıldı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 38 üniversitenin rektör, rektör yardımcıları ve uluslararası ilişkiler temsilcileri, İtalya Milli Eğitim Bakanı Francesco Profumo’yu da ziyaret etti.

Bakan Profumo, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye ile İtalya arasında çok güçlü bir ilişki olduğunu belirterek bu ilişkinin eğitim alanına da yansıması için öğrenci değişimi ve uluslararası programların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı; bu konudaki her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum