Rektör İbicioğlu: 'Sevdamızın Adı Isparta'

Göreve geldiği günden bu yana SDÜ ve Isparta'nın kalkınması için mücadele eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Sevdamızın adı Isparta dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:46
Rektör İbicioğlu: 'Sevdamızın Adı Isparta'

Yıllardır kabuğunu kıramayan Isparta, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin girişimleri ve çalışmalarıyla beklenen atağı gerçekleştirecek.

Şehrin en önemli gelir kaynağı olarak da bilinen SDÜ, bilimsel raporlarıyla Isparta’yı deyim yerindeyse uçuracak. SDÜ Rektörü Prof. İbicioğlu, Isparta’nın her zamankinden fazla SDÜ’ye ihtiyacının olduğunu belirterek, şehir için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkları ve talimatını verdi Süleyman Demirel Üniversitesi ile şehir işbirliği için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu önemli açıklamalar yaptı. Sanayicinin, tüccarın, esnafın sorunlarının çözümü, yol gösterme ve her alanda üniversiteye düşen görev neyse onu yapacaklarını belirten İbicioğlu özetle şunları söyledi: "Isparta bizim, biz de Isparta sevdalısıyız. Bu nedenle biliyoruz ki Isparta’nın bugün her zamankinden fazla üniversiteye ihtiyacı var.

Üniversitede bulunan tezler tek tek incelenecek ve Isparta için hayata geçebilecek bütün projeler üzerinde çalışılacak. Bununla kalınmayacak. Bundan sonra enstitülerimizde Isparta ile ilgili tezlere destek verilecek ve araştırmaların, tezlerin Isparta konulu olmasına dikkat edilecek.

Bu şekilde Isparta için yeni düşünceler, projeler çıkabilir. Sektör görüşmelerimizi devam ettireceğiz ve ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz. Şehir için üniversite seferber olmaya devam edecek. İş adamlarımızdan, esnafımızdan bunun için hiçbir şey talep etmiyoruz. Biz insanımıza, Isparta’ya bir el uzatıyoruz. Tek isteğimiz elimizin sıkılması ve birliktelik. Bilimsel, sosyal – kültürel anlamda her zaman şehrimizin emrindeyiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.