Rektör İbicioğlu:'Hukuki Yollardan Mücadele Edeceğim'

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, eğitim alanı içindeki Hazine arazisinin 80 Bin m2'sine TOKİ aracılığı ile konut projesinde ısrar ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 17:10
Rektör İbicioğlu:'Hukuki Yollardan Mücadele Edeceğim'

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, eğitim alanı içindeki Hazine arazisinin 80 Bin m2'sine TOKİ aracılığı ile konut projesinde ısrar ediyor. Prof. Dr. İbicioğlu, Belediye Meclisi'nin ret karârına rağmen hukuki yoldan mücadele edeceklerini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, Batı Yerleşkesi'ndeki Hazine arazisinin 80 Bin m2'sine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kanalıyla konut üretme projesinde ısrar ediyor. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, uzlaşma kültürü içerisinde hukuki yollardan mücadele edeceklerini söyledi. Bilindiği üzere Belediye Meclisi, projeye gerekli imar iznini vermemişti.

Rektör İbicioğlu, basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi'nde verilen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İftarın ardından konuşan İbicioğlu, basın mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. İbicioğlu, maneviyatın ön plana çıktığı Ramazan ayında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, son zamanlarda Müslümanların yaşadığı zorluklara ve dünya genelinde yaşanan zulümlere dikkati çekti.

İnsanların Ramazan ayında dualarıyla zor durumda olanlara yardımcı olabileceğini ifade eden ibicioğlu, "Bu tür birliktelikler ve buradaki insanların iyi niyetleri gelecek açısından büyük bir çınarın çekirdeği gibi bir gün dünyayı saracak. Bu münasebetle bu tür birlikteliklerin sayısını artırmalıyız" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbicioğlu, son günlerde Isparta’nın gündeminde olan SDÜ gelişim alanı içindeki 80 bin metrekarelik Hazine arazisinde, TOKİ aracılığıyla konut üretilmesi konusunda şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti anayasa ve kanunları, her yerde geçerlidir. Hukuka saygılıyız. Biz, hem Isparta’mızın hem de üniversitemizin önceliklerini dikkate alarak bir uzlaşma kültürü içinde gerekli hukuksal haklarımızı değerlendireceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum