Rektör İbicioğlu'nun İlişkileri Deşifre Oldu

Gizlinot.com isimli internet haber sitesi "GİZLİNOT, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu’nun raporuna ulaştı" spotuyla bir haber duyurusu yaptı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2014 10:31
Rektör İbicioğlu'nun İlişkileri Deşifre Oldu

Gizlinot isimli internet haber sitesi Ömer Adıyaman imzasıyla bir dosya haber yayınladı. Haberde SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'unun raporuna ulaşıldığı iddia edilerek "Pensilvanya ilişkilerinin defişre olduğu iddiası gündeme getirildi.

Bilindiği üzere SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu uzun süre paralel yapı olarak adlandırılan Gülen Cemaatine yakınlığıyla tanınıyordu. Ancak, SDÜ Rektörülüğü seçimleri yaklaştıkça İbicioğlu'nun da Gülen Cemaatiyle arasına mesafe koyması dikkat çekmişti. Öyle ki; İbicioğlu, 1 yıl önce gündeme gelen yasa dışı dinlendiği iddialarıyla ilgili makam odasında böcek aratmayla daha bugün gündeme gelmişti.

İşte söz konusu internet haber sitesi gizlinot.com da da böcek aratma olayının perde arkasına mercek tutuldu. Konuyla iligli çeşitli gazetecilerin de şova alet edildiği iddiasına yer verildi.

Ajans32 olarak meslektaşlarımızı zan altında bırakmamak adına iddiların o bölümünü atlayarak diğer iddiaları okuyucularımız paylaşıyoruz. Haber gizlinot.com internet habersiden direk alınarak kullanıldığı için yazım ve imla hatarı da söz konusu siteye aittir...

***
gizlinot.com, güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Rektör İbicioğlu’nun örgüt ile bağlantılarının tespit edildiği ve istihbarat birimlerinin hazırladığı rapora ulaştı. Raporda, üniversite de halı hazırda görev alan bir akademisyenin görüntülü itirafları da yer aldı. İtiraflarda, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin akademik kadroları yerleştiren imamından, üniversitede yer alan yolsuzluklara da değinildi.


PARALEL EMNİYET KADROSUNDAN GİRMİŞ
İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporda, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Hasan İbicioğlu’nun 1983-1987 yılları arasında 9 Eylül Üniversitesi İşletme bölümünde okuduğu, işletme bölümü mezunu olmasına rağmen Pensivanya örgütünün o dönemdeki politikalarına uygun olarak emniyet teşkilatına katıldığı kaydediliyor. 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde göreve başlamadan önce Emniyet teşkilatındaki çalışmalarında istihbarat ağırlıklı çeşitli görevler yaptığı yer alıyor. Raporda ilginç başka bir detay ise İbicioğlu’nun Emniyet teşkilatında görev yaparken Pensilvanya örgütünün emniyet kanadında aktif faaliyet gösterdiği iddiası yer alıyor.


MİT TIRLARINDAN SONRA GÖREVDEN ALINDI
Raporda yer alan başka bir detay ise Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Hasan İbicioğlu’nun Pensilvanya örgütünün MİT tırları operasyonundan sonra görevden alınan sırası ile Isparta Emniyet Müdürü ve Adana Emniyet Müdürü A.Z.G. ile yakın ilişkilerine de değiniliyor. Raporda yer alan bilgiye göre MİT tırları operasyonundan sonra görevden alınan Eski Emniyet Müdürü A.Z.G.’nin rektörlük seçimleri öncesi ve sonrasında Rektör İbicioğlu’nun talimatı ile yasadışı telefon dinlemesi yaptırdığı, üniversite çalışanlarını ise fişlediği kaydediliyor.


ARNAVUTLUK EPOKA ÜNİVERSİTESİ’NDE
DEKAN VE REKTÖR YARDIMCISI
Raporda yer alan başka bir ayrıntıda ise Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun 2007-2008 yıllarında Pensilvanya örgütü grubuna yakın olduğu iddia edilen Arnavutluk EPOKA Üniversitesinde dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulunduğu ve buradaki faaliyetlerinden bahsediliyor. Raporda, 2009-2010 yıllarında Pensilvanya örgütüne yakın olduğu iddia edilen Uluslararası Antalya Üniversitesinin kuruluş çalışmalarında aktif rol oynadığı, üniversitenin YÖK’teki sunumunu da yaptığı bilgisine yer veriliyor. İbicioğlu’nun Süleyman Demirel Üniversitesi’ne rektör olduktan sonra da, Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gibi yakın üniversiteler arasında koordinasyon ve destek konularında aracı olduğu ifade ediliyor.


ATAMA SÜRECİ
Raporda, 2011 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun rektörlük seçimleri sürecinde Pensilvanya örgütünün üst düzey isimlerinden olan ve üniversite imamı olarak kamuoyunda hakkında haberler çıkan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın kendisi için referans olduğu ve YÖK üyelerine seçilmesi için baskı yaptığı bilgisine yer veriliyor. Baskının ise soft-power kullanılarak yapıldığı kaydediliyor. Öte yandan raporda, Rektör İbicioğlu’nun Amerika’daki paralel kuruluşlarla ve ABD’li senatörlerle karşılıklı ziyaretleşmelerine de yer veriliyor. Üniversitede rektörlük yaptığı dönemlerde ise Pensilvanya örgütü ile ilişkili yabancı akademisyenlerin sürekli olarak konferans için Türkiye’ye getirildiği kaydediliyor. 

gizlinot.com

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum