Rektörlük İçin 9 Aday Yarışıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nde 6. dönem rektörlük seçimi için öğretim üyeleri oy vermeye başladı. Birisi kadın olmak üzere 9 adayın yarıştığı seçimler saat 17.00'de sona erecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2011 15:32
Rektörlük İçin 9 Aday Yarışıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nde 6. dönem rektörlük seçimi için öğretim üyeleri oy vermeye başladı. Birisi kadın olmak üzere 9 adayın yarıştığı seçimler saat 17.00'de sona erecek.

Eski rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın görev süresinin dolmasına 1,5 yıl bulunmasına rağmen siyaset girmek için emekliye ayrılmasını ardından öne alınan seçimde 810 öğretim üyesi oy kullanacak. Sabah 10.45 civarında başlayan seçim öncesinde öğretim görevlilerinin katılımını belgeleyen liste imzaya açıldı. İmza sayısına göre çoğunluğun sağlanmasının ardından oy verme ve sayım işlemlerini yapmak üzere sandık kurulu oluşturuldu. Sandık kurulu başkanlığına seçilen Prof. Dr. Faruk Turhan, öğretim üyelerine nasıl oy kullanmaları ve uyulması gereken kuralları anlattı. Turhan, her bir öğretim üyesinin en az bir adayın ismini yazarak zarfa koymalarını, isim soyisim harflerin yarısından fazlasında yanlışlık olması durumunda oyun geçersiz olacağını hatırlattı.

Öğretim üyelerinden adayların isimlerinin kabin içerisine bir yere asılması isteği ise kısa süreli krize neden oldu. Kendi arasında kısa süreli bir görüşme yapan sandık kurulu önce bu isteği uygun bulmadığını açıkladı, ancak daha sonra isimlerin oy kabininin yan tarafına asılmasına karar verdi.

Adayların ve öğretim üyelerinin oldukça heyecanlı olduğu seçim öncesinde bir konuşma yapan SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Dulupçu, seçimden daha önemlisi birlik ve beraberliğin kazandığını, rektör adaylarının hep birlikte en ön sırada beraberce oturarak sohbet etmelerinin güzel bir tablo olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından oylarını kullanan rektör adayları seçimlerin üniversiteye ve adaylara hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçimlerin favori adaylarında Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Prof.Dr. Mehmet Kitiş'in yan yana oturarak sık sık sohbet etti görüldüi. İbicioğlu, oyunu kullanarak herkesi tebrik etti.

Yapılacak seçimlerde en fazla oyu alan 6 aday 18 Nisan günü Yükseköğrenim Kurumu'na(YÖK) bildirilecek. YÖK' yaptığı inceleme sonrasında seçeceği 3 adayın ismini 9 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Gül, önüne gelen 3 adaydan birisini SDÜ rektörlüğüne atayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.