Riski Göze Aldılar İmkansızı Başardılar

Şarkîkaraağaç ilçesi Dr. Saadet Bilgiç Devlet Hastanesi’nde filmlere konu olabilecek bir hayat kurtarma mücadelesi yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2013 11:16
Riski Göze Aldılar İmkansızı Başardılar

Karnından bıçakla yaralanan ve ölümle pençelenen bir bayana anestezi uzmanı ve yoğun bakım servisi olmayan hastanede müdahale edildi.

Şarkîkaraağaç Dr. Saadet Bilgiç Devlet Hastanesi’nde önceki gün mesai bitimine doğru karnından kesici, delici alet yaralaması olayı olarak getirilen 40 yaşındaki bir bayan acilen ameliyata alındı. Yoğun bakım servisi ve anestezi uzmanı olmayan hastanede yapılan ameliyat oldukça riskliydi. Hastane Başhekimi Op. Dr. Ahmet Yeşiltaş, hastanın bağırsakları dışarıda, havlu arasında getirildiğini belirterek, acil müdahale edilmemesi durumunda yaşamını yitirebileceğini bildirdi.

SEVK EDİLSE ÖLEBİLİRDİ
Şarkîkaraağaç’tan Isparta’ya yol mesafesinin yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü ifade eden Yeşiltaş, “Yol uzun, kanaması olan ve bağırsakları dışarıda olan bir hastaydı. Eğer sevk etseydik bile bile ölüme yollamış olacaktık” dedi.

YOĞUN BAKIM SERVİSİ VE ANEZTESİ UZMANI YOK!
Hastanede yoğun bakım servisi ve anestezi uzmanının bulunmadığına dikkat çeken Yeşiltaş, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Op. Dr. Ahmet Yeşiltaş, “Riski göze alarak, operasyonu gerçekleştirdik. Bu konuda gerek anestezi teknisyeni gerekse hemşirelerimiz yoğun çaba sarf ettiler. Kan bulma konusunda kan merkezimiz çok iyi çalıştı. Böylelikle hastanın hayatı kurtuldu. Hasta şuanda hayati tehlikeyi atlattı.

1 HAFTA İÇİNDE TABURCU OLABİLİR
Hastanın ameliyat sonrasını yine Şarkikaraağaç’ta geçireceğini belirten Yeşiltaş, ek bir komplikasyon gelişmezse hastanın 1 hafta içinde taburcu olabileceğini söyledi.

BAĞIRSAKLARININ BİR KISMI ALINDI
Öte yandan ameliyat sırasında hastanın ince bağırsaklarının bir kısmının alındığını anlatan Yeşiltaş, şunları söyledi: “Bu ileriki hayatında kendisine çok sıkıntı yaşatmayacak. Ama karın ameliyatı olduğu için bağırsaklarıyla ilgili bir takım ufak problemlerin yaşanabileceğini gösteriyor. Ama şuan için önemli olan hastanın hayatının kurtarılması.”

ANEZTESİ UZMANI ATANDI
Bu arada 52 dönem mecburi hizmet atamalarında Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin de yoğun çabaları ile hastaneye anestezi uzmanı atandığını müjdeleyen Op. Dr. Yeşiltaş, Kadın Doğum ve Diş Hekimi alanındaki eksikliklerin de giderildiğini bildirdi. Ahmet Yeşiltaş, yeni atanan anestezi uzmanı ve diğer doktorların 20 gün içinde görevlerine başlayacaklarını belirterek, “ Bundan sonra hastanemizde daha güvenilir bir şekilde hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YOĞUN BAKIM İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
Diğer taraftan yoğun bakım konusunda da girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Yeşiltaş, şunları söyledi: “Gerek hastanemizin D grubu hastane olması gerekse Isparta’daki yoğun bakım doluluk oranları ele alındığında şu etapta biraz ötelenmiş gibi duruyor. Ama ileriki dönemlerde açılabilir. Sadece yetki noktasında sıkıntımız var.

Hastanemiz TOKİ tarafından yapıldı, çok modern bir hastane. 4 yataklı yoğun bakım servisi fiziki şartlar açısından hazır ancak tabi sadece fiziki yapı yetmiyor. Personel ve buna uygun yapıyla o yoğun bakımı doldurabilecek misiniz? Bunların hepsinin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu konuda da bakanlık nezdinde girişimlerimiz sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum