Robotik Yürüme Cihazı Artık Isparta’da

Robotik Yürüme Cihazı Artık Isparta’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2015 09:50
Robotik Yürüme Cihazı Artık Isparta’da

Sağlık Bakanlığı’nın Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne kazandırdığı Robotik Yürüme Cihazı sayesinde yürüme yeteneğini kaybeden hastalara bu yeteneğin tekrar kazandırılması sağlanıyor. Hastane Başhekimi Op. Dr. Aksoy, “Bölgemiz için bu cihaz ciddi bir kazançtır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne kazandırdığı ve Türkiye’de sayılı merkezde bulunan yaklaşık 750 bin TL değerindeki Robotik Yürüme Cihazı, hizmet vermeye başladı. Farklı rahatsızlıklardan dolayı yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalara bu yeteneğin tekrar kazandırılmasını sağlayan cihaz dün basına tanıtıldı. Özellikle il dışından çok sayıda hastayı ağırlayan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi, bu cihazla ihtisas alanında yine adından söz ettirecek.

ISPARTA İÇİN BİR KAZANÇ
Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Beşir Andaç Aksoy, Robotik Yürüme Cihazı’nın Isparta için bir kazanç olduğunu vurguladı. Cihazın bu bölgede sadece Eğirdir’de olduğunu ifade eden Aksoy, “Cihazımızın amacı bilgisayar desteği ile mekanik kolları kullanarak, yürüme sıkıntısı çeken hastalarımıza rehabilitasyon sağlamak, onlara yeniden yürüme hissini yaşatmak. Bunu yaparken de beynin yürüme merkezini uyararak, hastaların ilerleyen süreçlerde kendi başlarına yürümelerini bir imkân tanımaktır” dedi.

HASTALARA FARKLI MEKÂNLARDA YÜRÜME HİSSİ SAĞLANIYOR
Robotik Yürüme Cihazı’nın birçok hastalıkta kullanıldığını belirten Op. Dr. Aksoy, “Özellikle felçli hastalar, emes hastaları, parkisyon hastaları, kalça ve diz osteoartrit dediğimiz hastalar ve serebral palsi gibi yürüme sorunu çeken hastalarımız için bu cihaz bir nimet. Hastaya yatağa bağımlı iken bir anda kalkıp kendi ayakları üzerinde yürüyor ve ekranımız vasıtasıyla hastamıza çok farklı mekânlarda yürüme hissi yaşatıyoruz. Bakanlığımızın gönderdiği bu cihazla hastanemize rehabilitasyon anlamında ciddi bir yatırım yapıldı. Sağlık Bakanlığımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” dedi.

BİRÇOK HASTALIKTA KULLANABİLİYORUZ
Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hakan Çelik da cihazın hangi hastalıklarda kullanıldığıyla ilgili bilgi verdi. Çelik, şunları söyledi: “İnme diye tabir ettiğimiz hasta grupları, parapleji dediğimiz hasta grupları SP dediğimiz bilhassa çocuklarda gözüken hastalıklarda bu cihaz sayesinde yardımcı olabiliyoruz. Bu tip konularda hastanın eğer belirli komplikasyonları yoksa bu cihaz sayesinde yürümesini sağlıyoruz. Türkiye’nin bazı bölgelerinde bu cihaz kullanılıyor. Bize yeni geldi. Uygulanan yerlerde faydalı olduğu bilgileri mevcut.”

CİHAZ SAYESİNDE DURUMUM DAHA İYİ
Robotik Yürüme Cihazında tedavi gören Şahin Güneyi ise bel ağrısı ve bacak kasılması nedeniyle yürüme problemi yaşadığını ve bu cihaz sayesinde durumunun şuanda biraz daha iyi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.