Rosense Güneş Kremi Reçeteye Yazılacak

Rosense tarafından üretilen güneş kremlerinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2011 12:29
Rosense Güneş Kremi Reçeteye Yazılacak

Rosense tarafından üretilen güneş kremlerinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Rosense, bir süre önce ürettiği altı çeşit güneş kremini piyasaya sürmüştü.

Konuyla ilgili olarak girişimlerde bulunan AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Görüşmeden olumlu netice beklediklerini ifade eden Dilek, “Bu tür kremlerin ‘3. basamak sağlık tesislerinde en az bir cilt hastalıkları uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulu raporuna dayanılarak uzman hekimlerce 3 aylık dozda reçete edilebilir’ hükümlerine göre bizde Rosense’nin güneş kremlerinin bu kapsama alınması için girişimlerde bulunduk.” dedi. Dilek, kararın olumlu çıkması halinde Rosense tarafından üretilen kremlerin eczanelerde ilaç statüsünde satılarak devlet tarafından ödenmesinin sağlanacağını kaydetti.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Bolat Tamer de bu çalışmanın Isparta ve gül üreticilerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tamer, kısa bir süre önce başlatılan çalışmalarda diğer kozmetik ürünleri ile birlikte güneş kremlerinin de ecza depoları aracılığı ile eczanelere ulaştırıldığını kaydetti.

Tamer “Ürünlerimizin hekimler tarafından reçeteye yazılabilmesi için AK Parti Isparta Milletvekilimiz Sait Dilek tarafından gerekli girişimlerde bulunuldu. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi. Tamer, ürettikleri 40'a yakın kozmetik ürünü yurt içinde ve yurt dışında müşterilerin beğenisine sunduklarını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.