Rota Sivil Havacılık Üssü

Rota Sivil Havacılık Üssü

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2015 20:35
Rota Sivil Havacılık Üssü

Süleyman Demirel Havalimanı’nda konuşlu Uçak Bakım- Onarım Hangarı, için de lisans aldı. Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Helikopter ve Uçak Ambulansları’nın işlemleri burada yapılıyor.

SİVİL HAVACILIK SERBEST BÖLGESİ OLMALI: Süleyman Demirel Havalimanı’nı da kapsayan Havza, Sivil Havacılık Serbest Bölgesi ilan edilmeli.

ISPARTA’NIN İSTİKBALİ: GÖKLERDE

Süleyman Demirel Havalimanı’nda konuşlu Uçak Bakım- Onarım Hangarı, için de lisans aldı. Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Helikopter ve Uçak Ambulansları’nın işlemleri burada yapılıyor. Türk Hava Yolları’nın (THY) uçaklarına burada hizmet veriliyor.

HAVACILIK SERBEST BÖLGESİ: ATLASJET Hava Yolları, Isparta’da ‘Uçak Bakım Hangarı’ kurdu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kurucu Genel Sekreteri Tuncay Engin ve şu anki halihazır yönetimin büyük çabaları ile Avrupa Birliği (AB) finansal kaynak sağladı. Şimdi rota Havacılık Serbest Bölge olmalı.

«- Havalimanı var. - Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Havacılık Okulu var. - Isparta’nın ilk; Türkiye’nin 2’inci (‘- açıldığı dönem’) Sivil Havacılık Pilot Yetiştirme Eğitim Okulu var. - Türkiye’nin 3’üncü en büyük Uçak- Helikopter Boyama- Bakım- Onarım Hangarı var. - ATLASJET Hava Yolları da burada yatırım yaptı. - Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Helikopter ve Uçak Ambulansları’nın boyama- bakım- onarım hizmetleri Isparta’da yapılıyor. SDÜ’ye lisans programı (4 yıl) olan Sivil Havacılık Yüksekokulu açıldı.» Bu kadar güçlüyüz işte. Şimdi yeni rota lazım: « I- Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, Isparta’da en azından 1 Fakülte açmalı. II- Güneykent Havzası ‘Sivil Havacılık Serbest Bölgesi’ ilan edilmeli.»

‘KOMPOZİT VADİSİ’ MUTLAK SURETTE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR
Isparta’nın Sivil Havacılık Üssü olabilmesi için katma değeri yüksek endüstriye de ihtiyaç var. ‘Kompozit Vadisi’ bu bilgiler ışığında nokta atışı olacaktır. Isparta’nın gelecek inşası ‘Sivil Havacılık Serbest Bölgesi’ ve ‘Kompozit Vadisi’nden geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.