Rozetleri Çıkardık Hizmet İçin Buradayız

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Meclisi ilk kez toplandı. 17 MHP’li, 14 AK Parti’li üye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplandı. Mecliste yapılan tüm oylamalar 18 MHP – 14 AK Parti oyu ile sonuçlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2014 15:53
Rozetleri Çıkardık Hizmet İçin Buradayız

Isparta Belediye Meclisi yerel seçimlerin ardından ilk kez toplandı. Firesiz toplanan ilk mecliste 17 MHP’li üye, 14’de AK Parti’li üye hazır bulundu.

Meclis toplantısında gerek MHP gerekse AK Parti grubunun ortak vurguları ‘Rozetleri çıkardık, hizmet için buradayız’ oldu.

İlk meclis toplantısı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BAŞKAN VEKİLİ BELLİ OLDU
Meclis 1. Başkan Vekilliğine MHP grubunun aday gösterdiği Nedim Yürekli seçilirken 2. İsim ise Musa Kaya oldu. AK Parti grubunun önerdiği Canan Aydın ve Kadir Özkan isimleri ise seçilemedi.

MECLİS KATİBİ
Meclis Kâtipliği seçimleri de gizli oylama ile yapıldı. Meclis kâtipliğine MHP grubu Ömer Tahir Gürakan ve Arif Aslan’ı önerdi. MHP grubunun 18 oyunu alan isimler seçilirken, AK Parti’nin önerdiği Salim Güntaç ve Yaşar Ünlü ise ak Parti grubunun 14 oyunu alarak seçilemedi.

İŞTE ENCÜMEN ÜYELERİ
Meclis toplantısında Encümen seçimleri de yapıldı. Orhan Eren, Hüseyin Dikyar ve Nail Bayram encümen üyesi olarak seçildi.

DENGE BOZULMADI
Mecliste yapılan tüm seçimlerde denge bozulmadı. Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte 18 oy toplayan MHP grubu, AK Parti grubunun 14 oyu karşısında seçimlerde istediğini almış oldu.

İŞTE KOMİSYON ÜYELERİ
Belediye Meclisinde komisyona seçilen isimler ise şöyle;

Plan Bütçe Komisyonu:
MHP’li Üyeler; Havva Gökdoğan, Ömer Tahir Gürakan, Ali Sancaktaroğlu,
AK Parti’li üyeler; Yaşar Ünlü, Emel Akbaş

İmar Komisyonu:
MHP’li Üyeler; Mustafa Şenel Karakaya, Akif Aslan, Süleyman Gülboy
AK Parti’li üyeler; Havva Saraç, Kadir Özkan

İsim Komisyonu:
MHP’li Üyeler; Şükrü Oğuzhan Göker, Orhan Eren, Muhittin Gül
AK Parti’li Üyeler; Canan Aydın, Hasan Ünlü

Akdeniz Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri: Halil İbrahim Can, Muhittin Gül, Mustafa Şenel Karakaya

Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyeleri; Halil İbrahim Can, Süleyman Gülbay

Düzenlenen İlk meclis toplantısı samimi bir havada ve dostluk ortamında gerçekleşti. Özellikle Başkan Günaydın ve AK Parti grubunun üyeleri arasında sık sık şakalaşmalar dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum