Rüya Park Açıldı

Eğirdir Belediyesi Rekreasyon alanı içerisinde bulunan Rüya Park'ın, görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Rüya Park Açıldı

İlçe Kaymakamı Dr Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışa yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Açılışta Belediye Başkanı Ömer Şengöl bir konuşma yaptı. Başkan Şengöl, "Halkımızın dilinde hayvanat bahçesi olarak bilinen, bizim rekreasyon alanı dediğimiz, bu alan 10 yıl önce halkımızın hizmetine açılmıştı. 2004 seçiminden sonra bu faaliyetleri hızlandırdık. Özellikle bitkilendirmeyi yeğledik. 2009 seçimlerinden bir ay sonra buranın kapısına kilit vuruldu.

5 yıl içinde neredeyse dikilen ağaçlar bile sulanmadı. Büyük bir bölümde ağaçlar kurudu. 2014 seçimlerinden önce nereye gittiysem, beyler, hanımlar, çocuklar ve bir çok tanıdığımız, "Seçileceksin, oy vereceğiz ama bizim hayvanat bahçemizi geri getirececek misin?" dediler. Burası hayvanat bahçesi değil, Doğal Yaşam Parkı, Hobi Alan. 250 dönümlük bir alan. Baybuğan tarafında seramız var. Eğirdir'imizin her tarafını güzelleştiren, kamu kurumlarına da yardımcı olan seramizda çeşitli süs bitkileri ve çiçekler yetişiyor. Devamında düğün bahçemiz, kır düğün slaonumuz mevcut. Seçimden sonra en kısa zamanda açılacak demiştik.



Evdeki hesap çarşıya uymadı. Eskiyi yenilemek, yeniyi yapmaktan daha zor geldi. Açılışımızı 15 Mayıs olarak belirlemiştik. Hava şartlarından dolayı bugüne nasip oldu. Hayırlısıyla hocamızın duasıyla tesisimizi açacağız. Burada çalışmalarımız devam edecek. Yeme, içme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık basketbol ve voleybol sahası ve devamında Halil Üstün Parkı ile bu kopleksimizdeki çalışmalarımız sona erecek. Bazıları Hayvanat Bahçesi diyor ama biz burada hobi olarak hayvanları besliyoruz.

Olabildiğince bölgenin ağaçlarıyla mini arberotum yapıyoruz. Koşu alanları, binicilik teisisi, yüzme alanları, plajlar yaparak burayı Türkiye'de eşi bulunmayan bir yer haline getireceğiz. Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir alan yok. Biz ufak tefek takılarla imalatlarla bu hale getiriyoruz. Allah bize dünya güzeli bir mekanı bize lütfetmiş. Bizde kulağa küpe, boynuna gerdanlık, gözüne gözlük gibi aksesuarlarla güzelleştiriyoruz. 2-3 yaşından başlayıp 80-90 yaşına kadar bütün insanlarımızın burada eğlenip, dinlenip, vakit geçirebileceği bir yer oluşturduk. Bir çok kişi buranın ücretli olamasını istiyor ama biz ücret almayacağız.



Burada yapacağımız 3-5 rant alanı ile buranın giderlerini karşılamayı düşünüyoruz. Sizler istediniz, bizler bu hale getirdik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Eğirdir birlikteliğini hep beraber gösterdik. Hocamızın duası, Müftülüğümüzün organize ettiği mevlütden sonra hep beraber yemek yiyeceğiz. Hepinize iyi eğlenceler, iyi günler diliyorum" dedi.

Başkan Şengöl'ün konuşmasının ardından dua edildi ve İlçe Kaymakamı Dr Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve daire müdürleri ile birlikte kurdele kesimi gerçekleştirildi. Binicilik Tesisi atlılarının öncülüğünde protokol üyeleri ve vatandaşlar mevlüt okutulan alana kadar birlikte yürüdüler. Portre Karikatür Şenliği'nin de devam etmesi açılışa ayrı bir güzellik kataken, Eğirdir Belediyesi tarafından açılışa katılan herkese yemek ikramında bulunuldu.



Çocuklar çeşitli hayvanları yakından görme ve tanıma fırsatı buldu, elektrikli trenle küçük bir gezinti yapan çocuklar çeşitli oyuncaklarla hoşça vakit geçirdiler. Vatanşarlar, böyle bir alanın yeniden güzelleştirlip halkın hizmetine sunmasından dolayı Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkürlerini bildirdiler.












HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum