S-300 Füzeleri Varmış

Ermenistan resmen ilk kez, dünyanın en etkili savunma sistemlerinden biri olarak kabul edilen S-300 füzelerine sahip olduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 12:47
S-300 Füzeleri Varmış

Ermenistan resmen ilk kez, dünyanın en etkili savunma sistemlerinden biri olarak kabul edilen S-300 füzelerine sahip olduğunu açıkladı. Ermenistan bu konuda "belirsizlik politikası" izliyordu.

Ermenistan Özgürlük Radyosu'nun (RFE) haberine göre, Savunma Bakanı Seyran Ohanyan hafta sonunda Ermenistan'a ait füze savunma tesisinde incelemeler yaptı.

200 kilometre menzili olan S-300 füzeleri, Moskova-Erivan ortak güvenlik anlaşması çerçevesinde 1990'lı yılların sonlarında Ermenistan topraklarına yerleştirildi.

Ermenistan bugüne kadar, aynı anda 100 kadar hedefi takip edebilen S-300 sistemlerinin topraklarına yerleştirildiği iddiaları konusunda belirsizlik politikası izlemekteydi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davit Karapetyan, Bakan Ohanyan'ın hafta sonunda S-300 füze sistemlerini teftiş ettiğini açıklayarak, Erivan'aın elindeki silahların varlığını resmen onayladı.

Karapetyan Erivan'ın elinde ne kadar S-300 füzesi bulunduğunu açıklamadı, ancak Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 2005 yılından beri bu füzeler konusunda eğitim aldığını bildirdi.

Açıklamanın, Moskova'nın Azerbaycan'a 300 milyon dolarlık iki S-300 silah sistemi satacağı yolundaki haberler üzerine yapıldığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya