S.D Havaalanı'nda O Gece Neler Yaşandı!

S.D Havaalanı'nda o gece neler yaşandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2016 11:22
S.D Havaalanı'nda O Gece Neler Yaşandı!

15 Temmuz terörist darbe girişiminin en stratejik noktalarından birisi Süleyman Demirel Havaalanıydı. Zira Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan 1500'den fazla rütbeli asker ile eğitim gören harbiyeliler havaalanımızdan Ankara'ya takviye ekip olarak götürülecekti.

TSK içindeki terörist grubun 15 Temmuz akşamı hayata geçirdiği hain planın en stratejik noktaları Türkiye genelindeki askeri ve sivil hava limanları, havaalanları ve meydanları olarak belirlendi. Türkiye'deki 55 hava meydanını ele geçirme girişiminde bulunan, bazı yerlerde de başarılı olan teröristler Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'nı öncelik noktalardan birisi olarak belirledi. Zira, Türkiye'nin en iyi komandolarının yetiştiği Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan 1500'ün üzerinde rütbeli asker ve o dönem eğitim gören harbiyeliler havayoluyla Ankara'ya takviye ekip olarak götürülecekti.



Ancak Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Emniyet ve Jandarma güçleri ile halkın direnişi bu hain planın başarısızlıkla sonuçlanmasına neden oldu. Isparta İç Güvenlik ve Tatbikat Merkezi'nden Eğirdir'deki askerleri almak için çıkan otobüslerin önü halkın ve güvenlik güçlerinin direnişi nedeniyle kesildi. Havaalanında müthiş bir güvenlik önlemi alındı. Havaalanı girişi, güvenlik güçleri, halk ve mobilize ekipler tarafından kesildi. O gün izinden dönen Vali Günaydın, Süleyman Demirel Havaalanı'na giderek, kuleyi devraldı. Milletvekili Bilgiç de oradaydı.

O gün kulede yaşananları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç anlattı. Havaalanında demokrasi nöbeti tutan Keçiborlulu partililer ve vatandaşları yalnız bırakmayan Bilgiç, kulede yaşananları şöyle anlattı:

"Sayın Valimiz, hiç vakit kaybetmeden güvenlik güçleri ile birlikte havaalanımızı devraldı. Kuleyi bizzat kendisi yönetti. Havaalanı giriş ve çıkışlarımız tutuldu, güvenli hale getirildi.

Cuma gecesi hava sahamız üzerinde F16'lar ve kasa uçakları uçuruluyordu. Piste inme çabaları oldu. Alçak uçuşlar gerçekleştirdi. Kule görevlisi sürekli ikaz etti, uzaklaşmalarını istedi. İniş çabası gösterdiler. Ama kulenin ikazına hiçbir şekilde cevap verilmedi. Askeri uçaklara ikazların dikkate alınmaması durumunda 'vuracağız' ikazı yapıldı. Başarılı olamayınca Isparta havaalanından uzaklaşıp, Çardak'a gittiler, oraya iniş yaptılar. Ama orada da başarılı olamadılar. Valimizi, Emniyet güçlerimizi, Jandarma güçlerimizi, halkımızı kutluyorum. Böylesine önemli stratejik görev için belirlenen Isparta'da Allah'a şükür kuş uçurtulmadı."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.