Saadet’ten Asgari Ücret Tepkisi

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, asgari ücrete yapılan 42 TL’lik zammı simit hesabıyla eleştirdi. Gençay, “Bu zam 5 kişilik bir ailenin simit htiyacını bile karşılamıyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2014 16:15
Saadet’ten Asgari Ücret Tepkisi

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, hükümetin asgari ücrete yaptığı 42 TL’lik zammın 5 kişilik bir ailenin bir aylık Simit ihtiyacını bile karşılamadığını belirterek; “Asgari ücrete son 10 yılda bizim bir yılda verdiğimizi bile veremediler” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, dün parti binasında basın toplantısı düzenledi. Saat 10.30’da gerçekleştirilen toplantıya; Partinin İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ve diğer partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Cevat Gençay, 31 Aralık tarihinde açıklanan yeni asgari ücrete yapılan zammın son derece az olduğunu belirterek, hükümete yüklendi. Gençay konuşmasında; “Bilindiği gibi bir aydır hükümet asgari ücreti belirlemek için toplantı üstüne toplantı yaptı. Sanki asgari ücrete çok büyük zam verilecekmiş gibi bir ima ortaya konulmaya çalışıldı. Ama, neticede açıklanan rakam durumun hiç de öyle olmadığını açıkça belli oldu. Asgari ücret sadece ve sadece 42 TL artırıldı. 2002’de bir aylık asgari ücretle 736 Simit alınabiliyordu. Bu rakam 2012’de 605 Simide düştü.

Bilindiği gibi sayın Başbakan sürekli meydanlarda simit hesabı yaparak milleti yanıltıyor. Bu durumda kısa bir simit hesabı yaparsak daha önceki gün açıklanan asgari ücretle 5 kişilik bir aile günde 1 simit yese ve 1 bardak çay içse 900 TL ediyor. Asgari ücret son yapılan zamlarla 846 liraya yükseldi. Demek ki, yapılan artış ile asgari ücretle günde bir simit ve bir bardak çay bile içilemiyor. Hesap açıkça ortada.

Hükümet, asgari ücrete % 5 gibi cüzi bir zam verirken, memlekette bono faizleri % 11’lerde seyretmektedir. Bu memlekette Refah – Yol hükümeti zamanında asgari ücrete % 110 oranında zam yapılmış ve o dönemde 5 milyon olan asgari ücret 11 milyon liraya çıkmıştır. Son 10 yıla bakıldığında 10 yılda toplamda bizim verdiğimiz zammı bile veremediler. Ancak, artık milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi takip ediyor ve biliyor. Bu seçimlerde hükümet eskisi gibi yapamayacak. İbre artık geriye doğru düşmeye başlamıştır.

Bizler Saadet Partisi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Önce ahlâk ve maneviyat diyoruz. Doğruluk ve dürüstlük bizim en önemli prensibimizdir. Bizim partide yolsuzluk, rüşvet olayları asla olmaz. Belediyeyi biz kazandığımız zaman bunun böyle olduğunu kapıya yazacağımız ‘Rüşveti alanda, verende mel’undur’ sözü ile pekiştireceğiz.

Bilindiği gibi Saadet Partisi olarak bu seçimlerde Süleyman Çakan kardeşimizle yola çıktık. Çakan kardeşimiz Belediye Başkanı adayımız olarak vizyonu, misyonu yüksek bir kişidir. Projeleri büyük bir kişidir. Doğal olarak her parti aday çıkaracaktır. Bu son derece normaldir. Ancak, bizim adayımız Isparta’yı geliştirecek, büyütecek vizyon ve projelere sahiptir.

Bu şehirde hızlı tren gibi gidiyoruz. Önce Allah’ın izniyle, sonra Isparta halkının teveccühleriyle inşallah Belediye Başkanlığını kazanacağız. Bu konuda Isparta halkına güveniyoruz. Çünkü, her gittiğimiz yerde, her ziyaret ettiğimiz yerde büyük bir teveccüh görüyoruz ve o bölgede birinci çıkıyoruz. Seçim çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum