Saatler Hafta Sonu Geri Alınıyor

Yaz saati uygulaması sona eriyor. 28 Ekim Pazar günü (cumartesi gününü, pazar gününe bağlayan gece) saat 04.00’te saatler 1 saat geri alınacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2012 14:24
Saatler Hafta Sonu Geri Alınıyor

Yaz saati uygulamasına 25 Mart 2012 tarihinde geçilirken, saatler 03.00’te bir saat ileri alınmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da 13 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Buna göre yaz saati, bir başka deyişle ‘ileri saat uygulaması’, 25 Mart  Pazar günü saat 03.00’te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlarken, 28 Ekim Pazar günü saat 04.00’te saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.