Sabotaj Yaparım Suyu İçirtmem

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Eğirdir gölünün bir damla suyunu vermem. Sabotaj yaparım suyu içirtmem” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2014 12:34
Sabotaj Yaparım Suyu İçirtmem

Son günlerin önemli gündemi olan Antalya’nın içme suyunu Eğirdir Gölü’nden almasıyla ilgili önemli bir açıklama daha geldi. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Eğirdir gölünün bir damla suyunu vermem. Sabotaj yaparım suyu içirtmem” dedi.

Başkan Şengöl, “Eğirdir Gölüyle ilgili belediyenin hiç bir yetkisi ve yaptırımı yok. Gölden sulama için su aldığımızda bizi bile şikayet ettiler. DSİ bize gölden sulama suyu ruhsata tabi dedi. Biz de ruhsat aldık. Böyle bir durumda bana Eğirdir’den Antalya’ya su verecek misin diyorlar?

Eğirdir’in Tarihten Silinmesinin Fermanıdır
Turizm konusunda yatırım yapmak için bana 20-30 kişi geliyor. Mevcut imar planı dışında ruhsat veremiyorsunuz. Özel hükme göre, Kovada Gölünden Eğirdir köprübaşına kadar yüzde 95 elma ormanı olan saha da organik tarım yapılacak. Yok böyle bir şey. Sanayi yasak. Römork yapacak, meyve suyu yapacak fabrikalar yasak. Turizm yasak. Karayolu yasak. İskan yasak. Arıtma tesisi biyolojik olmayacak, ileri artırma olacak. Türkiye’de neredeyse bu ileri artırma yok. Antalya için bunların hiç biri yasak değil. Eğirdir için her şey yasak. Eğirdir’in tarihten silinmesinin fermanıdır.

Valimiz Gerekli Titizliği Gösterdi
Ticaret Sanayi Odamız, dernekler, üniversitemiz bunun mümkün olmayacağını ben de dahil söyledik. Vekiller Antalya’da konuşuyorlar dediler, AKP’li vekiller Antalya’da konuşuyorlar. Ticaret sanayi odası gitmiş. Bizi de çağıracaklardı çağırmadılar. Bize haber verilmeden gidilmiş. Menderes bey, “Manavgat’tan alacaktık, CHP’li Mustafa bey geldi bu kararı bozdurdu, Karacaören barajını çevirdi” diyor. Mustafa bey çevirttirebiliyorsa, Menderes bey hayli hayli değiştirir. 26 milyon harcandı 5 km döşendi. Bu işin geri dönüş yok diyorlar. Bana sorarlarsa, ben Eğirdir gölünün bir damla suyunu vermem. Sabotaj yaparım suyu içirtmem. Suçsa savcı bey yarın beni çağırsın sorsun.

Eğirdir Gölü Kirli Değil
Kıyı da benim Eğirdir Gölüne yaptığım korumayı bugüne kadar kimse yapmadı. Gölü dolduruyor dedikleri yerin 6 ay önceki durumları ortada. Dolduruyor boşaltıyor diyenler, bu hale gelinceye kadar neredeydi. Molozlar buraya dökülürken nerelerdi. Ben bu bozukları düzeltiyorum, bunun adı göl dolduruldu oluyor. Valilikte toplantıda söyledim. DSİ yetkilileri gölün tahribatlarını yapın diye söyledim. Ben gölü niye doldurayım. Yapılaşma yasak olan yerde. Şimdi işi bilmeyen onarımı tamiri göl doluyor diye bağırıyor. Eğirdir gölü kirli değil. Ama verecek suyu da yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum