Sabri Caner'e İphone Alındı Haberi Asılsız Çıktı

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'e okulların kantinlerinden toplanan para ile telefon alındı haberi asılsız çıkdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 12:05
Sabri Caner'e İphone Alındı Haberi Asılsız Çıktı

Konuyla ilgili haberi yayınlayan basın kuruluşlarına gönderilen tekzip yazısında şu görüşlere yer verildi.

“Kısa bir süre önce Isparta’ya atanan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’e Okullarda faaliyet gösteren kantinlerden bağış toplanarak teknoloji harikası İPHONE4S telefon alındı.”

İDDİASININ TÜMÜ GERÇEK DIŞI VE ASILSIZDIR.

Kantincilerden para toplanarak telefon alımı yapılmamıştır. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü kantincilerden hiçbir ad altında bağış istememiştir. Üyelerimizden bize bu konuda bir şikâyet gelmemiştir. Böyle bir telefon alımı olmamıştır. BİZLER BU HABERİ DUYUNCA ŞOK OLDUK.

Bizim böyle bir olayla uzaktan yakından en ufak bilgimiz ve alakamız yoktur. Burada bizim adımız kullanılarak Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri CANER zor durumda bırakılmak istenmiştir. Haber zaten kendisi ile çelişmektedir. Hem kantincilerden bağış toplanarak alındı denilmekte, hem de Milli Eğitim Personeli ve kantinciler tarafından yadırgandı denilmektedir.

Sonra da alınan telefon Milli Eğitim Müdürlüğü demirbaşına kaydedilerek müdür beyin kullanımına tahsis edilmiştir...” diye yazacaksın böyle bir haber ve habercilik anlayışı olamaz. Isparta kantin işletmecileri esnaf derneğine ve tüm kantin çalıştıran arkadaşlarım adına burada adımız kullanılarak meslek itibarımız ve sayın müdürümüz yıpratılmak istenmektedir. Tüm kantincilerin adının lekelenmesi söz konusu olduğundan böyle bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Mevcut haberinizin konu ile ilgili gerekli tekzibin tarafınızca en kısa sürede yayınlanmasını talep ediyoruz. Değerli basınımıza bu yanlış haberin derhal kaldırılması ve düzeltilmesini ve bu yanlış akseden haberin tekzip edilmesini, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanuna göre önce hukuka aykırı 'içeriğin yayından çıkarılması' ve hazırlanan cevabi yazının bir hafta süreyle İnternet ortamında yayımlanması hususu kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla tüm kamuoyuna duyurulur.

Ahmet Ayhan KURALAY
Isparta Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum