Sadece Projesi 1 Yılı Aşacak!

Isparta’nın en önemli sorunlarının muhatabı olan ve pazar günü ilimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gittikten sonra kafalarda soru işaretleri kaldı.

Yayınlanma:
Sadece Projesi 1 Yılı Aşacak!

AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı Yolu’nun mutlaka yapılacağı müjdesini verdi ancak süre belli değil.

Büyük umutlarla beklenen ve birçok müjdeyi burada açıklanması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım pazar günü ilimize bir dizi ziyaret yapmıştı. Bu ziyaretinde beklenen açıklamaları vermeyen Yıldırım, beraberinde soru işaretlerini de bırakıp gitti.

Ancak Ankara’ya dönüş yolunda Bakan Yıldırım’ın yanında bulunan AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı Yolu’nun duble yol olması konusunun tekrar konuşulduğunu ve yapılacağı müjdesini aldığını bildirdi. Özellikle Karacaören Barajı’nın bulunduğu bölgenin duble yolu elverişli olmadığı ileri sürülmüştü. Ancak buna da çözüm bulundu.

KARACAÖREN’ HEMZEMİN ÇARESİ
Bilgiç, yapılan değerlendirme sonucu olumlu görüşlerin ortaya atıldığını ifade ederek “Bakanlık Müsteşarı ve Karayolları Genel Müdürü, Bakanımıza yolun duble yol haline dönüştürülebileceğini ve hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ifade ettiler.

Karacaören Barajı geçidinin hemzemin geçitle yapılabileceğini, tünel geçişlerinin de yeni tünellerle çok rahat yapılabileceğini belirttiler. Dereboğazı Yolunun duble yol haline dönüştürülebileceği kanısı bu işin başlangıcı açısından çok önemli. Bakanlık bürokratları bu işe inandıktan sonra gerisi hemen gelir.

Şimdi projelendirme çalışmalarına başlayacak. 1 yıl ya da daha aşkın süre projelendirme çalışması sürecektir. Daha sonra yapım işlerine başlanacaktır. Isparta için bu gelişmeler sevindirici ve umut vericidir. Şimdiden Dereboğazı Yolu’nun hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum