Sadece TOKİ Değil BELMAŞ'ta Konut Üretecek

Sadece TOKİ Değil BELMAŞ'ta Konut Üretecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2021 09:49
Sadece TOKİ Değil BELMAŞ'ta Konut Üretecek

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim vaatleri arasında yer alan 5 bin sosyal konut projesinde adımlar bir bir atılıyor. TOKİ konutları için ilk ihale tarihi 15 Mart olarak belirlenirken, Isparta Belediyesi BELMAŞ’ın tüm hisselerini devralarak, BELMAŞ marifetiyle de konut üretmeye başlayacak.  

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, seçim sürecinde dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacına ilişkin çok sayıda talep geldiğini belirtmiş ve seçim vaatleri arasında 5 bin sosyal konutu inşaa edeceklerini ifade etmişti.

Isparta Belediyesi konut üretimi için sadece TOKİ’ye bağlı kalmamak için büyük bir adım attı. Isparta Belediyesi dışında 3 ortağı daha bulunan BELMAŞ şirketinin tüm hisseleri bedelleri ödenerek Isparta Belediyesi tarafından devralındı.

İl Özel İdaresi, Atabey Belediye ve Sav Belediyesi’nde bulunan hisseleri devralan Isparta Belediyesi, artık BELMAŞ marifetiyle de konut üretebilecek.

Konuyla ilgili Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “BELMAŞ hisselerinin satışlarını da aldık. 3 ortak vardı. İl Özel İdaresi, Atabey Belediyesi ve Sav Belediyesi. Değerlerini ödeyerek aldık. BELMAŞ hisseleri tamamen belediyemize ait. BELMAŞ’ı hayata geçirerek konut üretmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum