Sağlık Bilimleri Fakültesi Bakın Neden İlahiyata Verilmiş!

Ajans32'nin gündeme getirdiği, skandala Rektör İbicioğlu'ndan cevap geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi bakın neden İlahiyat Fakültesi'ne verilmiş...

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2013 12:57
Sağlık Bilimleri Fakültesi Bakın Neden İlahiyata Verilmiş!

İbicioğlu yaptığı cevabi açıklamada, İlahiyat Fakültesi’nde 2 bin 100 öğrenci ve 130 eğitimcinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 1650 öğrencisi var. İlahiyat fakültelerinin önündeki bir takım engeller kalktıktan sonra yoğun talep oldu. Gelecek yıllarda daha fazla talep olacak. Buna göre önlem almak zorundayız. Senatomuz bunları düşünerek karar aldı. Karar alınırken camiye yakın olması da göz önüne alındı. Değişiklik yapılmasa yeni bir uygulama alanı yani cami yapmak zorunda kalacaktık. Kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız.”

O Haberi Hatırlayalım;
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi için geçen yıl istenen ödeneğin çıkması ve binanın yapılmasının ardından akıl almaz bir olay yaşandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ihtiyaçlarına göre tasarlanan bina, son anda camiye yakın olması nedeniyle İlahiyat Fakültesi’ne verildi.ajans32

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen öğretim görevlileri ve öğrenciler yaşanan bu gelişmeye bir anlam veremedi.
SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri yaşadıkları mağduriyeti SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na anlattı ve fakülte binalarını geri alabilmek için imza kampanyası başlattı.

NEDENSİZ BİR ŞEKİLDE…
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri hazırladıkları imza metninde “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Sayın Hasan İbicioğlu; Bizler, Üniversiteniz bünyesinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde okuyan büyük bir grup öğrenciyiz. Geçen sene Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yeni binası olmak üzere yapımına başlanan fakat daha sonra bizlere göre nedensiz şekilde İlahiyat Bölümü’ne verilmiş olan fakültenin yeniden bize verilmesini istemeden önce çektiğimiz sıkıntıları ve yeni gelecek öğrencilerin çekeceği sıkıntılardan biraz da olsa bahsetmeyi uygun görüyoruz” dedi.

LABORATUAR YERİNE DEPODAN BOZMA ALANLAR
Fiziki yetersizlikten kaynaklanan olumsuzlukları anlatan öğrenciler “Sayın Hasan Hocamız; Şu an ders görmeye çalışan biz öğrencileri bekleyen ve yaşadığımız şeyler; havasızlık, yetersiz derslik yerleri (her derste en az 6 7 kişi ayakta kalabiliyor.), soyunma giyinme odalarının olmaması, laboratuar yerine kullanılan depodan bozma yerler, ayrıca deney malzemeleri eksikliği. Bunları daha iyi anlatabilmemiz açısından örneklendirme yapmayı uygun gördük” ifadelerini kullandı.

DENEY MALZEMESİ OLMAYINCA
ARKADAŞIMIZ DENEK OLARAK KULLANILDI
Deney malzemesi yetersizliği nedeniyle bir arkadaşlarının denek olarak kullanıldığını anlatan öğrenciler, “Geçen sene bizler birinci sınıf öğrencileri olduğumuz zamanlar laboratuarda bayılan arkadaşlarımız vardı, deney malzemesi eksikliğinden dolayı denek olarak kullanılan arkadaşlarımız vardı. Bu sene yeni gelen öğrencilerle birlikte yer sıkıntısı arttı ve sınıf bulunamadığından dolayı verimli dersler işlenemiyor. Hiç bir derste, dersi anlatan hocamızın sesi arkalara ulaşmıyor. Anlamamız yarım yamalak gerçekleşiyor. Bizler en nihayetinde insan sağlığı için çalışan insanlar olacağız bu durumun ne kadar önem arz ettiğini siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz” dedi.

LÜTFEN ADİL DAVRANIN
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’ndan adil davranmasını isteyen Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, “Bizler birkaç yıl daha buradayız fakat her yeni gelen öğrencinin bu sıkıntıları çekmemesi için, bizlere öğretilen temel ilke olan insan sağlığı için size bu yazımızı ve imzalarımızı ulaştırmayı uygun gördük. Sizden gerekeni, adil olanı yapmanızı rica ediyoruz. Sesimizi duymanızın bizim ve tüm SDÜ için ne kadar önemli olacağını anlamanızı umuyoruz. Saygılarımızla” ifadesini kullandı.

500 İMZA TOPLANDI
Şu ana kadar yaklaşık 500 imza toplayan öğrenciler, bir süre daha sürdürecekleri imza kampanyasının ardından topladıkları imzaları SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na sunacaklar.

CAMİYE YAKIN DİYE
Öte yandan resmi olmayan bilgilere göre, SDÜ Rektörülüğü’nün Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan binayı İlahiyat Fakültesine, bina yerinin camiye yakın olmasından kaynaklı olarak verildiği öğrenildi.

KİME NİYET KİME KISMET haberi için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.