Sağlık Meslek Lisesinden 4 Önemli Proje

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlar Arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması sergisi geçtiğimiz gün Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

Yayınlanma:
Sağlık Meslek Lisesinden 4 Önemli Proje

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlar Arası 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması sergisi geçtiğimiz gün Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, sağlık hizmetleri alanında 4 proje ile büyük beğeni topladı.

Projeler hakkında bilgi veren Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Süleyman Ayhan, “Sirkeli Kompres, Özel Amaçlı Radyografi Sistemi, Rengarenk Röntgen ve Sigaraya Elveda, Dumansız Havaya Merhaba” projeleri ile katıldıklarını söyledi.

SİRKELİ KOMPRES’E VALİ’DEN DESTEK
“Sirke Kompres” projesine Vali Memduh Oğuz’un da destek vereceğini kaydeden Okul Müdürü Ayhan, Valimiz standımızı ziyaret ederek, projemiz hakkında detaylı bilgi aldı dedi.

Ayhan; “Projemiz hakkında bilgi alan Valimiz projenin fikir patentinin alınması konusunda yardımcı olacağını söyledi. Projemiz, sirkenin birçok faydaları olmakla birlikte, ateş düşürücü etkisi de vardır. Biz bu projemizde sirkenin faydalarından biri olan ateş düşürücü etkisinden yararlanarak sirkeli kompresi yaptık. Buradaki amacımız hastanın hastaneye ulaşıncaya kadar, vücut sıcaklığını kontrol altında tutması ve yüksek ateşin yapacağı komplikasyonları önlemesi. Yarışma için ıslak mendil halinde 10 adet bastırdık. Yarışma bittikten sonda bebeklere uygun olacak şekilde gömlek ve iç çamaşırı halinde sirkeli kompresten üreteceğiz” ifadesini kullandı.

“Sigaraya Elveda Dumansız Havaya Merhaba” projesiyle doğal yollardan sigarayı bıraktırmayı amaçladıklarını dile getiren Ayhan; “Toz halinde ürettiğimiz ürünün diğer ürünlerden farkı yüzde yüz doğal olması. Ürünü şuana kadar 4 denek üzerinde denedik ve kesin sonuç elde ettik. Ürünü burada numune olarak dağıttık. Dağıtımız insanlar üründen memnun olduklarını söyleyerek tekrar kullanmak istediler. 19 çeşit bitkiyle hazırladığımız ürün, damar ve kasları yumuşak tutması, kemikleri, sinirleri ve kalbi kuvvetlendirmesi, romatizma, gut ve eklem ağrılarında faydalı, saç dökülmesi, tırnak kırılmasında faydalı, sinir sıkışması, bel ve boyun ağrıları, kıkırdak sorunlarında faydalı, ferahlık verir ve iştah kapatır, el ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler, sigara kullananlar için balgam sökücü özelliği vardır” dedi.

Özel amaçlı radyografi sistemi hakkında da bilgi veren okul müdürü Ayhan, projedeki cihazın emar ve röntgen cihazlarının tek cihazda birlemiş hali olduğunu söyledi.  Ayhan, cihazın kırıklarda ve travma durumundaki hastaya daha az radyasyon vererek kapsamlı bir vücut taramasın yaptığını söyledi. Ayhan, projenin amaçlarının hasta memnuniyetini artırmak, teşhis ve tedavinin en kısa sürede yapılmasını sağlayarak ölüm ve sakatlıkları azaltmak, zaman kaybını önlemek, daha az radyasyonla daha kaliteli radyolojik incelemeler yapmak ve alan tasarrufu olduğunu belirtti.

Rengarenk röntgen projesiyle de huzur ve güven ile radyoloji alanında verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, “Projeyle hastamızın memnuniyetini artırarak rahat etmesini sağlayıp en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Projenin nasıl yapılacağı konusunda bilgi veren Ayhan, “Röntgen cihazlarının kaplamalarının, kokusunun, siyah-koyu tonlardaki ortamın, duvarlardaki, röntgen cihazlarındaki isteksiz tek rengin cihazlardaki cihazların bölmelerinde kapılardaki alet ve malzemelerin değiştirilmesi. Ayrıca, film çekilirken kullanılacak alet ve malzemenin daha güzel, çocukların kullanabileceği yaşlıların benimseyebileceği hale getirilmesidir” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.