Sağlık Nesillere Adım Adım

Spor Yaptılar… Eğlendiler… Öğrendiler…

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2020 10:18
Sağlık Nesillere Adım Adım

Spor yaptılar… Sağlıklı Bir Kahvaltı sonrası derse başladılar… Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri “Beslenme Dostu Okullar” programı kapsamında sağlıklı yaşamanın adımlarını öğrendi. 

Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğe Fevzi Paşa İlkokulu ev sahipliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen etkinlik, ilkokul öğrencilerini sağlıklı olma hakkında bilgilendirdi.

Fevzipaşa ilkokulunda düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliği 9:30’da okul müdürü Abdül Lorcu’nun konuşmasıyla başladı. Okul müdürü Lorcu, sağlıklı yaşam programının öneminden ve amacından bahsetti.

2/A Sınıfı öğretmeni Tuncay Özarslan’ın gösterdiği spor hareketleriyle devam eden etkinliğe, ilkokul öğrencilerinin eşlik ederken neşeli tavırları dikkat çekti.

9.30’dan 10’a kadar yapılan sabah sporunun ardından, etkinlik sağlıklı kahvaltı tabağı ile devam etti. Okul aile birliğinin ve öğretmenlerin evlerinde hazırladıkları kahvaltılar, ilkokul öğrencilerinin ders sıralarında ziyafete dönüştü.

Sağlıklı kahvaltı tabağında yumurta,  peynir, zeytin, simit, peynirli börek, elma, maydanoz, nane, ceviz, badem ve fıstık gibi sağlıklı ürünler dikkat çekti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen, tüm okullarda sağlıklı yaşam hakkında etkinlik düzenleyen ‘Sağlıklı Beslenmede Hareketli Hayat Birimi’ görevlileri organizasyonda; ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler, düzenli beslenme ve sabah kahvaltısının önemini vurgulandı. ‘Hayat Birimi’ kahvaltıda hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini anlatırken, sağlıksız besinler hakkında da bilgiler verdi.

Sağlıklı yetişme, obez olmama, güne zinde başlamak ve günü hareketli geçirmenin çocuk büyümesindeki önemini sık sık vurgulayan sağlıklı yaşam ekibi, sınıflarda verdikleri derslerle ilkokul öğrencilerini bilgilendirdi.

İlkokul öğrencilerine cips, kola, mısır gevrekleri vb. gıdaların zararlarını anlatan ‘Sağlıklı Beslenmede Hareketli Hayat Birimi’ sınıflarda yönelttikleri sorularla öğrencilerin dikkatini bu konuya çekti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.