Sağlık Personeline Aile Planlaması Eğitimi

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da sağlık personeline seminer verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2011 20:59
Sağlık Personeline Aile Planlaması Eğitimi

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Genel Müdür Yardımcısı Eğitici Dr. Fehmi Aydınlı, 1 No'lu Toplum Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, aile planlaması konusunda çeşitli illerde hizmet içi eğitimler verdiklerini ve bu eğitimlere çevre illerden de katılımların sağlandığını aktardı.

Aile planlaması konusunu önemsediklerini belirten Aydınlı, bu seminerde sağlık personeline rahim içi araç eğitimi verildiğini kaydetti. Semineri tamamlayan personele sertifika verileceğini ve personelin görev yaptıkları yerlerde vatandaşlara daha bilinçli davranmasını sağlayacaklarını belirten Aydınlı, seminere katılan sağlık personelinden edindikleri bilgileri seminerde olmayan meslektaşlarıyla da paylaşmalarını istedi.

-SAĞLIK İL MÜDÜRÜ ÖNAL'DAN 3 ÇOCUK ÖNERİSİ-

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da, seminerde yaptığı konuşmada, aile planlamasının önemine işaret etti. Önal, insanların yaradılış tabiatı gereği neslini idame ettirebilmesi için üremesi gerektiğini aktardı.

Üremenin "rastgele" değil, bir program dahilinde olması gerektiğini savunan Önal, "Bilindiği gibi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda açıklaması ve görüşü vardır. Kendisi her sağlık programına katılışında bunu tekrarlamaktadır. Bu da her ailenin 3 çocuk sahibi olmasıdır. Ben de Sayın Başbakanımızla aynı görüşteyim ve ailelere 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Sağlık hizmetleri noktasında Isparta'nın üst düzeylerde olduğunu belirten Önal, Isparta'da anne ve bebek ölümlerinin azaldığını kaydetti. 2010 yılında Isparta'da anne ölümü gerçekleşmediğini vurgulayan Önal, 2011 yılının ilk 6 ayında da anne ölümünün söz konusu olmadığını bildirdi.

Bebek ölümlerinde de önemli ölçüde azalma sağlandığına işaret eden Önal, 2010 yılında binde 10'luk bir oranda bebek ölümü yaşandığını, hedeflerinin bu oranı binde 5'ler ve daha altına çekmek olduğunu söyledi.

Seminer 5 gün sürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.