Sağlık Turizmi Önemli Bir Güç

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi "Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi’” üye oldu.

Yayınlanma:
Sağlık Turizmi Önemli Bir Güç

Türkiye'nin sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren lider hastaneleri, klinikleri, otelleri, termal tesisleri, SPA & Wellness resortleri ile turizm acentelerinin üye olduğu Konsey'de Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi sayesinde iki üye ile temsil edilmeye başlandı.

Monako'da 38 ülkenin ve Asya Pasifik Sağlık Turizm Konseyi'nin katılması sonucu 45 ülkenin oyuyla Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı seçilen Bu dönemki Türsab Başkan adayı Emin Çakmak, Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanelerinin yakaladığı yüksek kalite standartları ve sağlık turizminde yaptıkları çalışmalardan dolayı yakından takip ettiklerini Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi'ne üye olmalarından büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek tebrik etti.

Böylece Isparta ilimiz de 19. Sağlık şehrimiz olarak sağlık turizm tanıtım çalışmalarımıza katılarak katkı verecekler ve bizler de Isparta ilimize 2 sayfa ve Süleyman Demirel Üniversitesi hastanesi ve diş hekimliği fakültesi diş hastanesine 4 sayfa konsey tanıtım kataloğumuzda yer vererek tüm yurtdışı etkinliklerimizde Isparta ve Süleyman Demirel Üniverrsitesi’ni yeni sağlık destinasyonu olarak tanıtmış olacağız “dedi.

Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ,Türkiye’nin 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir kazanmasında sağlık turizminin önemli bir güç olduğunu belirterek tüm seyahat acentelerini sağlık turizmi yapmaya çağırdı.

Konsey, Turizmcilerle Hastaneleri Buluşturuyor
Seyahat acenteleri, otelci, hastane yöneticisi, doktor ve sağlık turizmine ilgi duyanın katıldığı toplantıda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Başkanı Emin Çakmak, turizmcilerle, hastaneler arasında birlik beraberlik sağlayarak dünyaya açıldıklarını belirterek şöyle konuştu:
“7 yılda 94 ülkede 500 etkinliğe imza attık. 65 ülkede Türkiye’ye yabancı hasta getirmek için network ofisi açtık. Yurtdışında 150 sağlık turizmi etkinliğine katıldık. Ayrıca 350 uluslar arası turizm etkinliğinde Türkiye’nin sağlık turizmini anlattık. 3-4 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın standında yer alarak dünyanın 5 büyük fuarında sağlık turizmini tanıtmak için çalıştık. Seyahat acenteleri birikmiş borçlarını ödemek, ofis ve personel giderlerini karşılamak istiyorlarsa sağlık turizmi yapmalıdır. Seyahat acentesi meslektaşlarımı sağlık turizmi yapmaya çağırıyorum. Bilgi almak isteyenler için telefonum 7 gün 24 saat açıktır”

Sağlık Turizminde Daha Çok Seyahat Acentasına İhtiyaç Var
Emin Çakmak, Türkiye’de herkesin sağlık turizmini sadece konuştuğunu ancak bir tarafından bu işe girmekten çekindiklerini belirterek şöyle devam etti: “Biz sağlık turizminin işlemesi için yapdaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Sağlık turizminde zincirin halkaları kopuktur. Turizmciler hastaneye ve karakola girmekten korkarlar.

Biz turizmcileri hastaneye sokarak sağlık turizmi yapmaları için işbirliği kurmalarını istiyoruz. Turizmci sağlık turizminde hastayı bulmak için pazarlama, uçak bileti, transfer, konaklama ve gezdirme bölümünde vardır. Tedavi bölümü ise hastaneler ve sağlık kuruluşlarının görevidir. Paylaşımı doğru yaparsak, zincirin halkaları birleşirse seyahat acenteleri kazançlı çıkar. Bugüne kadar hiçbir hastadan sorun yaşamadık ve memnuniyetsizlikle ülkemizden göndermedik.”

Sağlık Turizmi İçin Yurtdışı Etkinlik Şarttır
Emin Çakmak Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi’ni kurmak için 22 Nisan 2008’de 32 kurucu üye ile yola çıktıklarını ve halen 280 üyeye ulaştıklarını belirterek “Dünyanın en büyük sağlık turizm konseyiyiz. Monako’da yapılan kongrede İstanbul’u sağlık turizmi konseyinin merkezi yaptık” dedi.

Emin Çakmak, sağlık turizmi yapmak için yurtdışı etkinliklere katılmanın şart olduğunu belirterek “Sağlık turizmi insan ilişkileriyle yürüyor. Fuarlara katılmadan sağlık yapmak ve güven sağlamak hiç mümkün değildir. Sağlık turizmi kolay değildir. Yabancı hasta tedavi için 10 defa düşünüyor. Ancak yurtdışı temaslarda birebir görüşmelerde karşılıklı güven ortamı oluşuyor.

Türkiye'nin sağlık turizmi Arap dünyası ve Körfez ülkelerinin ön önemli fuarı olan 6-9 Mayıs'ta Dubai'de düzenlenecek Arabian Travel Market-ATM Turizm Fuarı’nda Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC tarafından tanıtılıyor. Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak için için fuarın en değerli yeri olan, içersinde 1 ana toplantı salonu 4 adet 4 er kişilik toplantı salonu, 8 adet 3’er koltuklu oturma grubu bulunan Ajman Shekhi’ne ait “Makateb Lounge”ı kiraladık. 11-12 Mayıs’te Londra’da İleri Yaş Fuarı’na katılıyoruz. 28-30 Mayıs’te Dubai’de Beauty World Fuarı’nda, 22-25 Ekim’de Rusça konuşan 21 ülkenin yer aldığı Kiev Sağlık Turizmi Fuarı’na katılıyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.