Sağlıkçılar İş Bıraktı

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2015 15:07
Sağlıkçılar İş Bıraktı

Türk Sağlık Sen’e bağlı sağlık çalışanları bugün iş bıraktı. Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar, Türkiye genelinde yapılan bu eylemin sağlık çalışanlarının sorunlarının dikkate alınması için düzenlendiğini belirttiler.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için, hükümete ihtar vermek için 4 Nisan’da Ankara’da toplanacaklarını belirten Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız, “Çalışma şartları her gecen gün daha da kötüye gitmektedir. Bu eylemi, fazla, esnek, kuralsız çalışmaya, taşeronlaşmaya hayır demek için, sağlık çalışanına insanca yaşayabileceği bir emeklilik için ve yıpranma payı verilmesi için yapıyoruz.

Bu eylemi halkımızın sağlıkta yaşamış olduğu sıkıntılara dikkat çekmek için, tüm vatandaşlarımızın ücretsiz, eşit, ulaşılabilir nitelikli sağlık hizmeti yararlandırabilmek için yapıyoruz. Oysa ki Vatandaşlarımız 2014’ün ilk 10 ayında 2 milyar 750 milyon TL sadece katkı payı ile reçete parası ödediler. Sağlıkta bunun yanı sıra daha birçok durumda vatandaşlarımız ücret ödüyorlar. Biz bunların da son bulması için bu eylemi yapıyoruz.

Çalışanların bu adaletsizliklere tahammülü kalmamıştır. Bu uyarıları yapmak için, Sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için, hükümete ihtar vermek için 4 Nisan’da Ankara’da toplanıyoruz. Sizleri buradan o büyük mitinge davet ediyorum.

14 Martta Tıp Bayramında yani yarın sayın Başbakanın bizzat açıklayacağını söyledikleri vaatlerini dün Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği “Şifa Veren Ele Vefa” adlı programda açıklamıştır. Nöbet ücretlerine %50 zam yapıldığını ifade etmiş, yandaş medya da bunu sağlık personeli maaşına %50 zam şeklinde çarpıtarak yayınlamıştır. Halkımız üzerinde algı yanılması oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bütün hastanelerimizde sağlık çalışanları çalışması gereken mesainin üstünde çalıştırılmamakta, dolayısı ile nöbet ücreti oluşturulmamaktadır. Yani bu %50 artışın memura bir getirisi yoktur. Bunları ve benzer şeyleri müjde olarak mesajlar yazarak çalışanları ümitlendirmek değil, çalışanların hakkını vermek gerekiyor, bu hakların mücadelesini vermek, çalışanın derdiyle dertlenmek gerekiyor. Boş sözlere karnı tok bu insanlar icraat istiyorlar.

Bu gün Türkiye genelinde yapılan bu eylemi insanların anlayışla karşılaması gerektiğini ifade ediyoruz. İş bırakma eylemimiz olduğu bugünde sadece yatan ve acil hastaların tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. Haklı mücadelemizde tüm vatandaşlarımızın bu konuda bizi anlayışla karşıladıkları ve eylemimize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz.

Yandaş malum ve Memnun-Sen’in şakşakçılık ve yağcılığının son noktası olan Antalya toplantıda konuşan Sağlık Bakanı, çalışanlarının sorunları dağ gibi yığılmışken sağlık çalışanlarına milletin duası yeter diyor. Sayın Bakan, dua Milletin. Onlardan Allah razı olsun. Senin vazifen bize bunu söylemek değil, çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek. Yandaşların şakşakçılığını görüp her şey yolunda zannetme. Onlar çalışanın değil, senin temsilcin. Sağlık çalışanları kan ağlıyor. Çalışanlar artık somut adımlar, hayata geçen uygulamalar görmek istiyor.
Sağlık çalışanları her ay maaşı ile beraber sabit ek ödemesini alamamaktadır. Hükümet bunu çözme noktasında bir gayret sarfetmelidir, bu mağduriyeti gidermelidir.

İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamını sağlayın. Daha 3-5 gün önce Trabzon’da hamile bir sağlık çalışanının darp edilmesini hatırlatacağım sizlere. Gün geçmiyor bir darp haberi yansımasın medyaya… Siz bunlara mani olun boş vaatler vereceğinize. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermeli, ağır cezalar yürürlüğe girmelidir, diyoruz.

Malum sendikanın ihanetiyle toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan tüm kamu çalışanlarının hakkı olan ek zammı talep ediyoruz.
Maaş dışındaki tüm gelirlerimizin, döner sermayelerin ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak emeklikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamayı istiyoruz.

 

Sağlık çalışanlarının yitik hakkı olan yıpranma payı vaatte kalmasın, hayata geçsin istiyoruz.

Taleplerimizin gerçekleştirilmesi için Türkiye genelinde 3.imza kampanyamızı başlattık. Yüzbinlerin imza koyduğu dilekçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi dilekçe komisyonuna ulaştırdık. Bu kampanyamızı karalamaya çalışan Memur Sen ortada yok. Bu imzaların dikkate alınmasını istiyoruz.

Bunların yanı sıra sağlık çalışanları, her kuruma bir kreş, tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemeler acilen hayata geçsin istiyor.
Kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülümüz yoktur. Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler.

İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve “artık yetti, laf değil icraat istiyoruz” sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde bu gün tüm Türkiyede bu eylemi yapıyoruz. Aile Hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini aylardır protesto ettiğimiz gibi, 14 Mart günü de protesto kararlığımızı sürdürüyoruz. ASM ve TSM’lerde yine işe gitmiyoruz.

Kısacası Sağlık hizmetlerinde görev alan doktorumuzdan hemşiresine, ebemizden sağlık memurumuza sağlık teknisyenine, teknik personelden, memura, hizmetli arkadaşlara kadar her birinin sorunu ve sıkıntısı vardır.
Kısacası dertler boyu aşmış, sabır taşı çatlatmıştır. Ama hala çözümden uzak açıklamaları ile iktidar, sorunlara ne kadar uzaklığını ortaya koymaktadır.

Çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz. Bu çağrı çalışanın talebidir. O gün çalışanların yanında olanlar alanlarda, siyaset ve bürokrasinin yanında ve emrinde olanlar, makam odalarında ve hamaset dolu lafların edildiği salonlarda olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.