Sağlıklı Yaşam İçin Gökkubbe’ye Gidin

Sağlıklı Yaşam İçin Gökkubbe’ye Gidin

Yayınlanma:
Sağlıklı Yaşam İçin Gökkubbe’ye Gidin

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri’ başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günümüzde doğal ürün bulmanın neredeyse mümkün olmadığını belirterek; “Isparta halkına buradan sesleniyorum. Sağlıklı ve doğal ürün istiyorsanız gelin buradan alışveriş yapın” dedi. Etkinlik 22 Ekim tarihine kadar devam edecek. 

Isparta Belediyesi’nin ‘köy açılımı’ ile Isparta’nın en ücra köylerine giderek oralarda programlar yapıp, köylülerle bir araya geldiği o programlarda gündeme gelen köylerde doğal olarak üretilen ürünlerin pazarlanması konusu gerçeğe dönüştürüldü.

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri’ dün itibariyle başladı. Konu ile ilgili olarak saat 11.00’de Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, KYK İl Müdürü Cumhur Kurt, PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk, Mahalle Muhtarları ve diğer davetliler katıldı. 

GÜNAYDIN; “İNSANLARI HASTA 

EDEN EN ÖNEMLİ ŞEY ZEHİRDİR” 

‘Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri’ açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasında son zamanlarda doğal ürün tüketilmemesinden dolayı çoğalan hastalıklara dikkat çekti. Günaydın konuşmasında şunları söyledi; “Son zamanda çağ ilerledikçe kazanç uğruna, gelir uğruna, sözde ekonomi uğruna ülkemizde bir zehirlenme ve sağlık bozulmasına süratle gidiyoruz. Zaten insanları hasta yapan birincisi zehirdir.  İkincisi ağır strestir. Üçüncüsü de çok kirli ortamda havada kalmaktır. Bu olayın başı hastalığın başı maalesef. Bir zamanlar kalpti, son zamanda yüzlerce kişi kanserden ölmeye başladı. Isparta’da bu ölümler çok fazla.

“ŞEHİRLİMİZ, KÖYLERDE ÜRETİLEN 

DOĞAL ÜRÜNLERİ YİYEBİLECEK” 

Tarım başta olmak üzere ülkenin en önce çalışacağı konulardan birisidir. Böyle bir şey yapılmıyor, bu çok üzücü bir şey. Çünkü başınıza bir şey geleceği zaman bunun çaresini bulmamız gerekir, aramamız gerekir. Bugün bizim buradaki konuşmamız ve buradaki sergilerimiz onlarda birazdan açılacak bunlar bir dev karınca mücadelesi veriyor. Maalesef bu karıncalar bugün biziz, dev ise kanser. İnşallah bu karıncalar ülkemize yayılır diyorum. Ben Isparta Belediye Başkanı olarak köy ve şehri birleştirmek istiyorum. Cumartesi ve Pazar günleri köylerimize gidiyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Bir taşla iki kuş vuruyoruz ama bir taşla daha fazla kuş vurmamız gerekiyor. En ücra köylerimiz, uzak köylerimiz, dağ köylerimiz arazisi olanlar veya bir miktar arazisi olanlar olmayanlar 214 köyümüz var. 400’e yakın muhtarımız var.  Çağın vermiş olan hastalıkları bu şekilde ürün üreterek ortadan kaldırabiliriz. Bundan 65 yıl önce böyle bir hastalık yoktu. Çağımız değiştikçe hastalıklar da farklılaşıyor.

“BEN BU İŞTE UFACIK BİR KARINCAYIM” 

Bahsettiğimiz ürünlerin hepsi tezgahlarımızda mevcut. Bu ürünlerin tamamı doğal ürün. Bakanlık sahip çıkarsa o zaman natürele geçeceğiz. 65-70 yıl önceki gerçek doğallığa ulaşacağız. Bu konuyla devletin ve üniversitelerin ilgilenmesi lazım. Doğadaki serbest dolaşan tüm hayvanların gübreleriyle tarım yapılması gerekiyor. Ancak besi hayvanı gübresiyle doğayı kirletiyoruz, o bu işi görmüyor. Nitrat diye bir olay çıktı karşımıza. Tüm topraklarımızı bozuyor. Geri dönüşümü ise 10 yıl sürüyor. Bu bir savaş. Ben de ufak bir karıncayım. Bu karınca bir gün çoğalırsa o sorunu da çözeriz. En uzak köylerimizde nitrat gübreleri bulamadıkları için hayvan gübreleriyle yapıyorlar. Ziraat mühendislerimizle köylerimizi tek tek takip ediyoruz. Bu doğal malzemeleri buraya getirdik. Isparta’nın en uzak köylerinden bunları getirdik. Bunu çoğaltmamız gerekiyor. 

“ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 

NOKTASINDA ZAYIF KALIYORUZ”

Son zamanlarda solucan gübresi çıktı. İsrail, Almanya bu konuda hızlıca ilerlediler. Madem bu üretilecekse Türkiye’de de üretilsin. Bu iş solucan gübresiyle yapılsın. Mağaralarda yarasa gübreleri ortaya çıkmaya başladı. Bir de biyolojik savaş var. Diğer canlıyı yok etmek için canlı üretiyorlar. Üniversiteler bu konuda çalışıyorlar. Neden hepimizin benzi sarı olacak? Gizli zehirlenme içerisindeyiz. Benim suratım daha canlı renkte olabilirdi. Çok büyük kuruluşlarımız var ama boş. Araştırma ve geliştirme noktasında zayıf kalıyoruz.

“ESAS MESELE, SAĞLIK 

VE SAĞLIKLI YAŞAMDIR” 

Umut köylerde. Sağlıklı yaşamımız köylerde. Onun için köyler ile şehri birleştirmeye çalışıyoruz. Birileri de çok merak ediyorlarmış. Köy programları yapınca ne oluyor bu adama diyorlarmış. Burada biz çok üretkeniz. Siyasetten dolayı, büyükşehir olacak, şu, bu olacak diyerek benim de aklıma ne kadar şeyler getiriyorlar. Esas mesele burada sağlık ve sağlıklı yaşamdır.

“KÖYDE NE VARSA EN DOĞAL HALİYLE BURAYA 

GETİRDİK VE ISPARTA HALKININ BEĞENİSİNE SUNDUK” 

Bazı köylerimize ürünler ektirdik. Sütçüler’in Aşağıyaylabel Köyünde geçen yıl kabuklu fasulye bulduk. Bulduğumuz aileye bundan ekebildiğin kadar ek, biz alacağız dedik. Biz ara kar payı koymuyoruz. Oradan 5 liraya aldıysak 5 liraya satıyoruz. Bizim amacımız halkımıza sağlıklı ürünler getirebilmek. O aileye köylüler inanmamış. Sonra bizim ziraatçılar gidince köy inanmış. Bu sene o aileye 10 kat daha fazla dik biz alacağız diyeceğiz. Bunu hem burada satacağız, hem ülke geneline pazarlayacağız, hem de önümüzdeki sene Türkiye reklamına koyacağız. Tüm ana kanallarda bu reklamı göreceksiniz. Türkiye’de bu şekilde dikkat çekeceğiz. İl dışından buraya ürün almaya gelecekler. Keşke diğer illerimizdeki belediyeler de benim bu yaptığım hareketi yapsınlar. Isparta biraz daha şanslı. Çünkü biz bu toprakları bulabiliyoruz” dedi. 

BAŞKAN GÜNAYDIN, 

DOĞAL ÜRÜNLERİ İNCELEDİ 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasının ardından, ‘Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri’nin açılış kurdelası kesildi ve davetliler Gökkubbe’deki doğal ürünler sergilerini gezdiler. Başkan Günaydın, sergilerdeki doğal ürünleri inceleyerek davetlilere bilgi verdi. 

DOĞAL VE SAĞLIKLI ÜRÜN GÜNLERİ 10 

İLA 21 SAATLERİ ARASI AÇIK OLACAK 

Dün Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde açılan ‘Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri’ 22 Ekim 2017 tarihine kadar her gün saat 10.00 ile 21.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.