Sağlıklı Yaşam ve Omurga Sağlığı Paneli

Isparta Devlet Hastanesi tarafından Öğretmenevi Konferans Salonu'nda Sağlıklı Yaşam ve Omurga Sağlığı Paneli düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2012 18:38
Sağlıklı Yaşam ve Omurga Sağlığı Paneli

Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, burada yaptığı konuşmada, Devlet Hastanesi doktorları tarafından 15 gün arayla vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli konularda paneller düzenleneceğini söyledi.

Vatandaşların daha huzurlu, ferah ve sağlıklı yaşamasını sağlamak istediklerini belirten Aydın, "Tüm dünyada tıp artık koruyucu hekimliğe yönelmektedir. Böylece insanlar hastalanmadan önce gerekli tedbirler alınmakta, insanların hastaneye başvurularının önüne geçilmektedir. Bir ayda hastanemizin polikliniklerine bin 250 kişi bel ve boyun şikayetleri ile başvuruyor, bu hastalardan 20'si ameliyat oluyor. Umudumuz koruyucu sağlık hizmetleri ile bu rakamların düşmesi yönündedir" diye konuştu.

Isparta Devlet Hastanesi'nden Fizyoterapist Erkan Alp de, bel ve boyun ağrıları hakkında bilgi verdi. Sağlıklı, esnek, kuvvetli, dinç görünmek ve daha genç bir omurgaya sahip olmak için egzersiz yapmak gerektiğini vurgulayan Alp, hareketsiz yaşam kadar, aşırı ve düzensiz hareketin de insan sağlığı için tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Özellikle Isparta'da yıllarca halı dokumacılığı yapan kadınların, spor ve egzersiz yapamamaları nedeniyle omurga sağlıklarının olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Alp, benzeri işlerde çalışan kadınlar için spor, fiziksel aktivite ve egzersizin çok önemli olduğunu anlattı.

Egzersizlerle uzun ve sağlıklı bir yaşama kavuşulabileceğini aktaran Alp, şöyle konuştu:

"Bir hekim için ilaçlar neyi ifade ediyorsa, bizim için de egzersiz aynı şeyleri, hatta daha fazlasını ifade etmektedir. Bizler, egzersizleri ortopedik, nörolojik rahatsızlıklarda, kalp ve solunum problemlerinde, cerrahi sonrası rehabilitasyon programlarında, halk sağlığında, hamilelik döneminde ve daha birçok alanda kullanmaktayız. Egzersiz yapmak için planlı, yapılandırılmış tekrarlı ve fiziksel uygunluk unsurlarını yani kas kuvvetini, dayanıklılığını, esnekliği, kalp, solunum, dolaşım sistemini geliştirmeyi amaçlayan sürekli aktiviteler yapılması gerekir. Çarşıda gezmenizin, ev işi yapmanızın muhakkak faydası olacaktır. Fakat kesinlikle egzersiz yerine geçmez."

Düzenli egzersizlerin tüm hayatı olumlu yönde etkileyeceğini belirten Alp,

"Spor ve egzersizle haşır neşir olan kişiler, spor yapmayan birine göre daha dinç, daha sosyal, daha mutlu, hastalıklar açısından daha az risk altındadır" dedi.

Fizyoterapist Erkan Alp, daha sonra katılımcılara egzersiz yaptırılarak düzenli ve doğru egzersiz yöntemleri gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.