Sağlıklı Yaşamak ‘Elinizde’

Sağlıklı Yaşamak ‘Elinizde’

Yayınlanma:
Sağlıklı Yaşamak ‘Elinizde’

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında bir program düzenlendi. Hastane konferans salonunda düzenlenen SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rasih Yazkan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın da katılımı ile gerçekleşen programa yoğun ilgi gösterildi.

Programda konuşan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, el yıkamanın bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay, ucuz ve en etkili yolu olduğunu belirtti. El hijyeninin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Ellerimiz, çevremiz ile ilişkimizi sağlayan ve bu nedenle birçok mikroorganizmanın bulunduğu organımızdır. Ellerimiz yoluyla her yere taşıyabileceğimiz bu mikroorganizmalar basit soğuk algınlığından öldürücü hastalılara kadar birçok istenmeyen duruma yol açabilir. Kendimiz ve hastalarımız için ellerimizi yıkayalım sağlığımızı koruyalım. El hijyeni sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde kritik role sahiptir. El hijyeni hastane enfeksiyonu tedavi başarısını düşüren, hayatı tehdit eden, önlenebilir klinik durumdur. “

Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından hazırlanan el hijyeni bilgilendirme videosunun davetlilere izletilmesinin ardından ellerimizi nasıl doğru bir şekilde yıkayabileceğimiz slayt gösterisi ile uygulamalı olarak tüm katılımcılara gösterildi.

Konuşmaların ve slayt gösterisinin ardından konferans salonu fuayesinde gerçekleşen müzik dinletisi ve kokteyle geçildi. Dünya El Hijyeni Günü kapsamında ressamlar Gül Ruhsar Yılmaz, Leman Yurttaş, Neşe Aşık Üşümüş, Sebayet Bilgin, Semahat Yılmaz’ın eserlerini sergilendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.