Sağlıksız Bir Yaklaşım

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü geçitğimiz hafta Uluborlu’da meydana gelen sağlıkta şiddet olayını yerinde inceledi.

Yayınlanma:
Sağlıksız Bir Yaklaşım

Sağlık çalışanlarına sağlıksız yaklaşımlarda bulunulduğunu söyleyen Halk Sağlığı İl müdürü Dr. Meral Kişioğlu, “Uluborlu ilçe Devlet Hastanesi acil servis nöbet görevlilerine bir hasta yakınının hakaret içerikli sözlü ve fiili saldırısı meydana gelmiştir. Hemen akabinde Halk Sağlığı Müdürlüğünce yerinde tespit ziyareti yapılarak, durum değerlendirmesi yapılmıştır.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak büyük bir fedakarlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinin böyle bir hakarete maruz kalmasından derin üzüntü duyuyoruz.

Türkiye'de sayıları yetersiz olduğu halde, milletine hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren hekimlerimiz ve türn sağlik çalışanlarımızın üstün gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

Bizler; Hamiyetperver Yüce Milletimizin sağlık çalışanlarına, fedakarca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazik ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkabilmektedir.

"Şiddete sıfır tölerans" adı altında şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için hukuki, idari ve yapısal tedbirler alınmış ve bu olayda da Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı işlenen suçlar nedeniyle yapılacak hukuki yardımın usul ve esasları hakkında yönetmelik çerçevesinde "Sağlık Bakanlığı - 113 beyaz kod" hattına olayın başvurusu yapılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Bizler Sağlik Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun il temsilcileri olarak; Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olmasi için aldigimiz tedbirleri sürdürecegiz. Sözel ya da fiziki en ufak bir şiddete kesinlikle müsamaha göstermeyecegiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.