Sağlıkta 20 Milyon TL'lik Yeni Yatırım

Bölge Hastanesi'nin yanında içerisinde Ağız ve Diş Hastanesi ile idari binaların bulunduğu 20 milyon TL'lik kompleks yapılacak. Dev proje için ihale ilanına çıkıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2013 10:58
Sağlıkta 20 Milyon TL'lik Yeni Yatırım

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Basın Kulübü'nde sağlık adına önemli müjdeler verdi. Bölge Hastanesi inşaatına kısa süre içerisinde başlanacağını bildiren Özel, 2. etapta da 20 milyonlik bir projeye başlandığını müjdeledi. Özel, Sağlık Müdürlüğü tarafından ihale ilanına çıkılan proje kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığ Müdürlüğü hizmet binaları yapılacağını bildirdi. Milletvekili Özel, şu açıklamalarda bulundu:

600 MİLYONLUK YATIRIM
"Sağlıkta herkesten teşekkür bekliyoruz. Sağlık yatırımlarında elimizden geleni gösterdik. Sadece 2 küçük şehirde şehir hastanesi yapılıyor. Biri Yozgat birisi Isparta. Bu bittiğinde vatandaş diyecek ki, 'bize insan olma kalitesini sunmuşlar' diyecekler. Avrupa’daki çoğu hastane çok daha ileri noktada. 14 hastane yapılacak ama önce yapılacakalrdan birisi Isparta’da. 600 milyon TL’lik yatırım bu.

MHP DÖNEMİNE BAKIN
MHP İl Başkanı yollarla ilgili Burdur’la bir mukayesede bulunmuş.1999-2002 yıllarında MHP-DSP-ANAP iktidardı. Sağlık Bakanlığı MHP’deydi. 2 milletvekili vardı. 1999-2002 Isparta’daki sağlık yatırım 1.2 milyon TL. sene başına 350 bin TL civarında bir rakam düşüyor. 2002’den 2015’e akdar bizim yatıırmımız 350 milyon TL. yıllara bölün 35 milyon TL düşüyor.

MHP İL BAŞKANI GİTSİN, GEZSİN
Isparta’da gösterecekleri bir tane görselleri yok. Halkın arasına MHP oy için çıkamaz. 112 Kontrol Merkezi. Önceden 2 yerde vardı, şimdi 7 yerde var. Şarkikaraağaç’ta çok modern bir hastane yapıldı. Biz bunun açılışını daha yapmadık. Atabey’de sağlık tesisi yaptık. Bize orada bu çok lüks diyorlar. Biz insanımıza verdiğimiz değerden lüks yapıyoruz. MHP İl Başkanı gitsin gezsin. Gönen’de Aile Hekimliği binası yaptık. Yalvaç Devlet Hastanesi yapılıyor. Gelecek ay bitecek ve çok modern bir hastane olacak.

750 BİN NÜFUSA UYGUN BİR PROJE
Nüfusumuza hitap edebilecek bir hastane. Toplamda 750 bin nüfusa hitap edebilecek bir hastane projemiz var. Ayrıca ilerde ilave binalar yapılabilecek bir projesi var. Isparta’nın şuan 750 bin nüfusu olsa bile bu hastane yeter.

Başbakanımız bir dal hastanesi için böyle bir şey söyledi. Biz 450 bin nüfusluyız. Bize yeterli olacaktır. Zaten büyütme imkanı olan bir proje.

450 GÜNDE BİTECEK
Halk Sağlığı Müdürlüğü binası yapacağız. Yanında diş hastanesi de olacak. Bunun ihalesi yapılıyor. 450 gün içerisinde bu bina da bitirilecek. Diş hastanesi yukarda. Geçmişte dişi ağrıyan vatandaş sabahı bekleyim sabah gideyim diyordu. Şimdi 24 saat hastanede tedavi olabiliyor. Sanırım biz bunları vatandaşa anlatamadık.

Biz gedik dişli insan bırakmayacağız. Bu herhalde insan sağlığına verdiğimizin göstergesi.

EN UYGUN YER
İlk milletvekilliği dönemimde hastane gündeme geldi. Tüm yolların kesişme noktası eski Sümer Halı Fabrikası’nın yeri. Sağlık alanında uzman kişiler hastane için en uygun yeri orayı gördü. Başta belediye başkanı olmak üzere yerini beğenmeyen olmayabilir. Ayrıca 2 sanayi de birleşiyor. Biz ulaşıma bakarız. Vatandaşın ulaşımı kolay mı olacak biz buna bakarız.
Gelendost’taki hastane yarım kalmıştı. Biz geldik, onu bitirdik ve hizmete açtık. Senirkent ve Uluborlu’da modern hastaneler ihale aşamasında. İnşallah 1,5 yılda bunları da açarız. Sağlıkta diyaliz ünitesi sayısı 7’de 20’ye çıktı. Sütçüler Devlet Hastanesi’nin diyaliz ünitesi var ve çalışıyor. Vatandaş biz gelirken yoruluyoruz dediler, 10-15 hasta olmasına rağmen oraya diyaliz ünitesi açtık. Eğirdir2de zarar eden bir hastanemiz vardı. Şimdi ne zarar ediyor ne kar ediyor.

BİR ŞEY YAPILMIYOR
DEMEK, İNSAFSIZLIKTIR
Eğirdir’e tomografi cihazı kazandırıyoruz. 1 ay içerisinde Eğirdir’de tomografi cihazı hizmete başlayacak.
Biz bunları yapmakla yükümlüyüz. Sağlıkta yaptıklarımızı söyledikten sonra 'Isparta’da bir şey yapılmıyor' denilebilir.
Şehir hastanesi için birinci dönemde başladık şimdi nihayete erdirdik.

BAŞKAN'DAN JEST BEKLİYORUZ
İçinde belediyenin yeri var. 1.3 milyon liralık kamulaştırma bedeli var. Sağlık müdürlüğü ben ödeyeyim diyor. Ama belediye 2.900 milyon TL istiyor. Ben belediye başkanı olacağım devlet 600 milyonluk yatırımı yapacak bedel almadan kamuya veririm. Kamulaştırma, bu belediye kim dedi? Biz bunu veririz ama ayıp dediler. Ben de MHP’li belediye dedim. Beled,ye başkanı bir jest yapsın. Kamulaştırma bedelini almıyorum desin. Bende o zaman kamuoyuna çıkıp Günaydın’a teşekkür edeyim.
Kamu, kamuya bedelsiz yer verebiliyor. Buna hiçbir engel yok. Yapmazsa zaten 140 gün soran gereğini yaparız.

Reklam eksikliğimizi hissettim. 2002’den bu yana 300 bin dekar arazi sulamaya açıldı. Gölet değil baraj seviyesinde burada yatırımlar var. Önümüzdeki günlerde göletleri gezeceğiz. Tarımda yaptıklarımız var. Tarımda verilen desteklerde Türkiye’de biz 1. Sıradayız. Soğuk hava depolarına taleplere cevap verdik. Isparta’da elma üretimi neydi, şuanda nereye geldi?

İCRAATLARI ANLATTI
Bana şunu desinler. Yapmış olduğumuz hizmet binalarının açılışını bile yapmadık. Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası var. Bu bina ülkemizde bir ilk. Çocuk kütüphanesi ve ayrı birimler var. Diğer illerden bakıyorlar örnek proje olarak gidip yapmaya çalışıyorlar ama yapamadılar.

Belediyemiz ufacık bir parkı genel başkanlarına açtırıyor. 2 kez açıyorlar. Sosyal hizmetlerde bakım evleri, yaşlı, çocuk bakım hizmetlerinde Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz. Yakup bey çok ilgileniyor. Türkiye2nins sevgi evlerinde hangi aşamaya geldiklerini görsünler. Bu konuda Isparta’da çok ilerideyiz. Bu proje başladığında bunu Isparta’ya kazandırmak için çok ev açtık.

Çoğumuzun evinde olmayan konfor orada var. Ziyaret etsinler görsünler. Öğretmen ilk defa sorduğunda 'yazacak bir adresimiz oldu' diyorlar. Koğuş sisteminden bu sisteme geçildi.

EĞİTİMDE ORTALAMANIN ÜZERİNDEYİZ
Milli Eğitim'de büyük yatırımlar yapıldı. Biz bu yatırımların açılışını dahi yapmıyoruz. Isparta’daki okullara 10 bin adet bilgisayar gönderildi. Tüm okullarımızda ADSL bağlantısı var. Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve birçok şey verildi.

Biz Türkiye ortalamasının altında mıyız? İlkokulda 323 iken bizde 214 okul başına düşen öğrenci var. Genel öğretimde 395, 297, derslik başına düşen ilköğretimde 30 öğrenci düşüyorken bizim oranımız 18. Eğitimde hep Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bizim eksikliğimiz yeni yönetim anlayışıyla öğrenci ve öğretmenlerimize moral vererek, sınavlardaki başarıyı artırmak. Bununla ilgili milli eğitim müdürlüğü güzel bir çalışma başlattı. Bundan 20-30 yıl önce üniversite başarılarımız iyiydi. Bu altyapımız var.

DEREBOĞAZI YAPILACAK
Ulaşımda bölünmüş yol sayısı eleştiriliyor. MHP İl Başkanı Afyon, Burdur ve Antalya ile bizi karşılaştırmış. Ben buradan Ankara’ya giderken duble yoldan faydalanıyorum. 150-200 km Afyon sınırlarından gidiyorum. Bizim İncesu’ya kadar kısım bizim. Benim sınırım az olduğu için onun yolu benden fazla mı oluyor. Burdur’dan Antalya’ya giden yol daha fazla bende az olduğu için az görünüyorum. Dereboğazı duble yol olsa, orada Karacaören’e varmadan bizim sınırımız bitiyor. Bize orada yine 30-40 km yazacaklar.

İhalesi yapılıyor. Sav’dan 12 km Antalya’dan 12 km yapılacak. Diğer kısımlarının projeleri yapılıyor. Bunu yapmayacağız dedik mi hiç. Bakanı getirdik kamuoyu baskısıyla söz verdi. Bunu siyasi malzeme yapmalarını anlamış değilim. Bunu yapanlar kötü niyetli.

Kolay bir şey değil. bir yönden kamulaştırma ve projeleri yapılıyor. Gelincik yolu Burdur’a mı kazanç, bize mi kazanç. Burdur’dan Isparta’ya gelen çok. Bu yolu biz yapalım Kemer’e gitmek isteyenler buradan gitsinler. Yakında yol bakımından en zengin il biz olacağız.

BAŞBAKANIMIZ TALİMAT VERDİ
ÇEVRE YOLUNA YATIRIM YAPILDI
Demirel zamanında 'yola ne gerek var, endemik bitkilerinin zarar görmesini mi istiyorsunuz' diyor. Biz geldiğimizde yolda heyelandan dolayı kapanmalar oluyordu.

2010 mitinginde başbakanımız havalimanından gelirken yolun kalitesi düşük bunu yapın dedi. Bu yol yapıldı. Ancak müteahhitten kaynaklı sıkıntılar olabilir. Benim görevim ödenek çıkartıp, yapılmasını sağlamak. Ama müteahhit sorunlarını bana neden yüklüyorsunuz. Belediye başkanının şov yapmasına gerek yok. Onun yaptığı yolla Karayolları’nın yaptığı yol bir mi?

KONYA YOLUNU DA YAPACAĞIZ
Vatandaşın her tepkisi haklıdır. Ama birileri bunu siyasi malzeme olarak kullanırsa benim Isparta’da siyasi malzeme olarak kullanacağım çok şey var. Konya duble yolunu da yapacağız. O yolda Eğirdir Özel hüküm çalışmalarından dolayı sıkıntı vardı. Bu bitti. Egeden Güneydoğu’ya giden yolcu otobüsleri önceden bu yolu kullanıyorlardı. Şimdi Afyon’u kullanıyorlar. Bizim bunları geri almamız gerekiyor. Doğu’da sadece Sivas’ın tüm çevre illerle duble yol bağlantısı var. Başka yok."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum