Sağlık'ta Genel Sekreterlik Dönemi Başlıyor...

Isparta Sağlık il müdürü Dr. Mehmet Karakaya genel sekreterlik için konuştu..

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2012 14:37
Sağlık'ta Genel Sekreterlik Dönemi Başlıyor...

Yasa gereği Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında 3 Kasım 2012 tarihine kadar Genel Sekreterlik müessesesi kurulmuş olacak. Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Eğirdir, Şarkikaraağaç ve Yalvaç hastanelerinin iş, işleyişi dahil her türlü planlamaları Genel Sekreterlik tarafından yürütülecek.

3 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren Kanun Hükmündeki Kararname gereği Sağlık Bakanlığı teşkilatları yeniden yapılanıyor. Yeni yapılanma. ile ilgili çalışmaların devam ettiği, Genel Sekreterlik müessesesinin en geç 3 Kasım 2012'ye kadar kurulmuş olması ve Genel Sekreter'in de bu tarihe kadar atanmış olması gerekiyor. Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Eğirdir, Şarkikaraağaç ve Yalvaç Devlet Hastanelerinin iş, işleyiş dahil her türlü planlamaları Genel Sekreterlik tarafından yürütülecek. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Genel Sekreterlik kurulması çalışmalarıyla ilgili olarak kendisiyle görüşen muhabirimize şu bilgileri verdi:

"Genel Sekreterlikle ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız 4 bağlı kuruluşla yola çıktı. Bunlar; İlaç Eczacılık Kurumu, Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumu ve Hudut Sahiller Kurumu'dur. Taşra teşkilatlarında İlaç Eczacılık hizmetlerini Sağlık Müdürlüğü yürütecek.

Halk Sağlığı Kurumu İl Müdürlüğümüz kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Kamu Hastaneleri için de Genel Sekreterlik kurulacak. Bu konuda şu ana kadar bir gelişme yok. Ama 3 Kasım 2011 tarihinde çıkan Kanun Hükmündeki Kararname gereği bu kurumlar kuruluşlarını 1 yıl içinde tamamlarlar diye bir hüküm var. Yani söz konusu kurumlar 3 Kasım 2012 tarihine kadar kurulmuş olacak.

Şu ana kadar Türkiye'de kurulan Genel Sekreterlik yok. Genel Sekreterlik de kurulduğu zaman Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eğirdir, Yalvaç ve Şarkikaraağaç Devlet Hastanelerinin iş, işleyiş, maddi ve manevi planlamaları Genel Sekreterlik tarafından yürütülecek. Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent, Gelendost ve Sütçüler ilçeleri hastanelerin iş ve işlemleri de Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülecek.

Biz Sağlık Müdürlüğü olarak 112 hizmetlerin, özel hastaneler, muayenehaneler, gözlükçüler, İl Kalite Koordinatörlüğü ve kurumlar arası geçişleri sağlayacağız. Bunlar arasındaki işbirliğini sağlayacağız. Hastane, Sağlık Ocağı. Sağlık Evi yaptırım projelerini, personel projelerini Sağlık Müdürlüğü olarak biz planlayacağız. İcracı olarak kendi bünyeleri içinde Genel Sekreterlik ve Halk Sağlığı Kurumu olacak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.