Sağlıkta ‘İşitme Engeli’ Ortadan Kalkıyor…

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 112, Sağlık Müdürlüğü ve KHB bünyesindeki toplam 67 çalışana yönelik düzenlenen işaret dili kursunun açılış töreni dün Barida Hotels’te yapıldı. Kurs sonunda sağlıkçılar öğrendikleri işaret dili sayesinde, işitme engellil

Yayınlanma:
Sağlıkta ‘İşitme Engeli’ Ortadan Kalkıyor…

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 112, Sağlık Müdürlüğü ve KHB bünyesindeki toplam 67 çalışana yönelik düzenlenen işaret dili kursunun açılış töreni dün Barida Hotels’te yapıldı. Kurs sonunda sağlıkçılar öğrendikleri işaret dili sayesinde, işitme engellilere daha sağlıklı sağlık hizmeti sunacak.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, sağlık çalışanlarına yönelik işaret dili eğitimi kursu açılışı dün Barida Hotels’te yapıldı.

Programa Isparta Valisi Memduh Oğu, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Karakaya, Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) İl Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu ile çok sayıda sağlık çalışanı ve işitme engelli yer aldı.

“BU KURS, DİĞER KURUMLARA DA ÖRNEK OLSUN”
Sağlık kuruluşlarında kolaylık sağlamak amacıyla düzenlenen işaret dili kursunu değerlendiren Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Burada yapılan çalışma pilot bir çalışmadır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaşsın. Bu açıklamamı bir Valilik emri olarak algılasınlar. Herkes, bu kursu örnek alsın, işaret dilini herkes öğrenmelidir” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERE ‘ENGELSİZ HİZMET’ PAROLASI
Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu ise engelli vatandaşların sağlık konusunda daha iyi hizmet alabilmeleri adına böyle bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti.
Kişioğlu, “Sağlık konusunda Isparta’daki engelleri ortadan kaldırmak adına böyle bir kurs düzenledik. Engelli vatandaşlarımız artık daha iyi sağlık hizmeti alacaklar” dedi.

HER ALANDA TERCÜMAN İHTİYACI VAR
İşitme engelli sağlık çalışanlarına da söz verilen açılış töreninde, Bilal Tat ve Zeynep Demirkan, işaret diliyle tercüman eşliğinde yaptıkları konuşmalarda, yalnızca sağlık alanında değil, hemen her yerde birçok zorluklarla karşılaştıklarını ifade ettiler.

Gündelik işlerini yaptıkları sırada, her zaman yanlarında bir tercümana ihtiyaç duyduklarını aktaran Demirkan ve Tat, bu uygulamanın güzel olduğunu belirttiler.

Tat, programda tercümanlık görevini üstlenen Ahmet Yavuz’a her zaman ihtiyaç duyduğunu aktararak, Yavuz’un sağlık kadrosunda değerlendirilmesini istedi.

“AHMET’E KADRODA GÖREV VERİN” TALİMATI
Vali Oğuz, konuyu dikkate aldığını, Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mehmet Karakaya – KHB Genel Sekreteri Uzm.Dr. Osman Aydın ile Halk Sağlığı Müdürü Dr.Meral Kişioğlu’nun da Yavuz’a bu tür kadrolarda görev vermek üzere değerlendirmesi talimatını verdi.

67 PERSONEL İŞARET DİLİNİ ÖĞRENECEK
112 Acil Servis çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde görevli 67 personel için düzenlenen 120 saatlik işaret dili eğitimi 3 ay boyunca devam edecek.
Kurs kapsamında, Engelliler Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sinan Tarkan Arslan ile işaret dili öğretmeni Kaniye Gümral sağlık personeline haftada 3 gün, ikişer saat eğitim verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.