Sağlıkta Mağduriyete Artık Tamam

Sağlıkta Mağduriyete Artık Tamam

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2018 09:02
Sağlıkta Mağduriyete Artık Tamam

Seçim çalışmalarına Barla ve Eğirdir’de devam eden CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, vatandaşlarla dertleşti, projelerini anlattı ve AK Parti hükümetini sağlık politikaları üzerinden eleştirdi. Dinçtürk, hükümete Şehir Hastaneleri üzerinden yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, dün Barla ve Eğirdir’de vatandaşlarla buluştu, hasta ziyaretlerine katıldı ve seçmelerle dertleşti. AK Parti hükümetine sağlık politikaları üzerinden yüklenen Dinçtürk, Isparta Şehir Hastanesi’nin binasıyla göz boyadığını ancak, hizmet anlamında vatandaşları mağdur ettiğini ileri sürdü.

“AKP SAĞLIKTA SINIFTA KALMIŞTIR”
Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kentteki yatak sayısının düştüğünü ve hastaların mağdur edildiğini kaydeden Dinçtürk, “Isparta’nın 2008 yılı merkez nüfusu 197 bin 169. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bulunan toplam öğrenci sayısı 39 bin 055 ve sayısı tam bilinmeyen İhsan Alper Kışlası asker sayısı mevcut. Bu nüfusa hizmet eden devlet hastanelerinin yatak kapasitelerine baktığımızda; Devlet Hastanesi 427, Gülkent Ek Binası 200 ve Doğumevi 135 olmak üzere toplam 762 yatakla hizmet vermekteydiler. 2017 yılına baktığımızda; merkez nüfus 251 bin 531 Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bulunan öğrenci sayısı 93 bin ve sayısı tam bilinmeyen İhsan Alper Kışlası asker sayısı mevcut. 24 Mart 2017’de resmi açılışı yapılan ve mevcut nüfusa tek başına hizmet verecek olan Isparta Şehir Hastanesi’nin yatak kapasitesi ise 755.



9 yıldaki nüfus artışına baktığımızda ortalama yatak kapasitesi en az bin yatak civarında olması gerekirken vatandaş 755 yatak kapasiteli bir bölge hastanesinden hizmet almaya çalışmaktadır. AKP diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da sınıfta kalmıştır” dedi.

“SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ DÜŞTÜ”
CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, “Isparta Şehir Hastanesi günlük ortalama 500 ün üzerinde acil hastaya hizmet vermektedir. 2017 yılı öncesinde bu hasta yoğunluğu üç ayrı devlet hastanesinden hizmet alabilmekteydi. Gebe hastalar doğumevi acilinde hizmet alabilmekteyken şimdi tüm hasta potansiyeline hizmet veren bir acile mecbur bırakılmışlardır. Bu durum hem daha uzun süre muayene sırası beklemelerine hem de bulaşıcı hastalıklara daha uzun süre maruz kalmalarına sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda 500 hastanın tek bir acilden hizmet alması ile 3 farklı hastaneden hizmet alması da sağlık hizmetinin kalitesini de etkilemektedir. Günümüzde tüm hasta yükünü çeken tek bir acil olması hasta başına düşen muayene, tanı, tedavi süresinin azalmasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“AKP’NİN YENİ TÜRKİYESİ”
AK Parti hükümetiyle birlikte paralı sağlık döneminin başladığını ileri süren Dinçtürk, “AKP’nin yeni Türkiye’sinde paran kadar tedavi olabilirsin. Ödediğin sağlık primi kadar sağlık hizmeti alabilirsin. Bazı göz ilaçları 1 TL den 5 TL’ye, Mide ve ateş düşürücü ilaçlar 5 TL den 10 TL’ye yükseldi. Bazı ilaçları ise bir süre sonra Devlet ödeme kapsamından çıkartacak. Vatandaş kendi parası ile ilaç alacak. Hastane muayene ücretleri yüzde 20 ile yüzde 60 oranında arttı. Muayene ücretlerinin tahsilâtını Eczacılarımıza yaptırılıyor. Bir nevi Eczacılarımız bedava tahsildar olarak görülüyor. Bundan dolayı eczacımız ile halk karşı karşıya getiriliyor” ifadelerini kullandı.



EĞİRDİR’DE ESNAF ZİYARETİ
CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Eğirdir Merkez’de de esnaf ziyaretlerine çıktı. İlçe esnafıyla sohbet eden Dinçtürk, CHP iktidarında kurulacak olan Esnaf Bakanlığı hakkında esnaflara bilgi vererek seçimlerde destek istedi.

Dinçtürk ve CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, daha sonra Özel Halk Otobüsleri kooperatifine giderek, burada dolmuş şoförleriyle dertleşti.

Yaşlı Bakım
Turizmi Projesi

CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, özellikle Eğirdir ve Şarkikarağaç’ta Yaşlı Bakım Merkezleri kuracaklarını kaydederek, “CHP iktidarında yaşlılarımızın da yüzleri gülecek. Yaşlı Bakım Merkezleri ile kendi yaşlılarımız dışında dünyanın dört bir tarafından yaşlılarımızı burada konuk edeceğiz” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, Başta kuzey Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok zengin ülkenin Sosyal Güvenlik Kurumu, yaşlı bakım merkezlerinin yüksek maliyetlerinden şikayetçidir. (Norveç, İsveç, Finlandiya vb.) Bunun için Isparta’ya özellikle Eğirdir gölü çevresi ve Şarkikaraağaç Kızıldağ çevresine yaşlı bakım merkezi kurmaları için özel sektörler davet edilecek. Çünkü Türkiye diğer ülkelere nazaran hem kurulum hem de işletme bakımından çok ucuz ülkedir. Örneğin Almanya'da asgari ücret bin 500 euro iken Türkiye'de 300 euro civarındadır” dedi.

Dinçtürk, “Bu proje için öncelikle Süleyman Demirel Üniversitesi ile iş birliği yapacağız. Çünkü SDÜ’nün hem yaşlı bakım hem de hemşirelik bölümünü sürece dahil edeceğiz. Buradaki öğrencilere istihdam olanağı sağlanmış olacağız. Proje ile ilgili ülkeleri yatırım yapmaya teşvik etmek için SDÜ ile İngilizce-Türkçe yaşlı ve hasta bakım merkezi fizibilite raporu hazırlanacağız. Daha sonra Isparta'yı tanıtan İngilizce tanıtım dokümanları ve fizibilite raporumuz ile birlikte belirlenen ülkeler ziyaret edilecek veya davet edilecek. Yaşlı bakım merkezleri yoğun personel çalışmayı gerektirdiğinden Türkiye birçok ülke için cazip gelecektir. Hem doğası hem kurulumu hem işletme giderleri düşük olan ülkemiz birçok ülke için cazibe merkezine dönecektir. Kurulacak olan yaşlı bakım merkezlerinde yaklaşık iki hastaya bir çalışan düştüğünden bu kurumlarına ciddi istihdam sağlama potansiyeli bulunmaktadır” diye konuştu.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.