Sağlıkta Sendika Savaşları Başladı!

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan’ın görevden alınmasının yankıları sürüyor. Okutan’ın görevden alınmasına ilk tepki Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu’dan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2011 18:24
Sağlıkta Sendika Savaşları Başladı!

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu; hem İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal’ı hem de Okutan’ı servis kapılarını ve çöp tenekelerini tekmelemekle suçlayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay’ı sert sözlerle eleştirdi.

Ramazan Okutan’ın Ispartalıların takdirini kazanmış bir başhekim olduğunu söyleyen Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, “Sağlık personeli dayak yediğinde ses çıkarmayanlar, bugün başhekimin çöp tenekesine tekme vurmasını ulusal basına taşıdık diye, övünüyorlar” dedi.

Bilgi kirliliği içerisinde Okutan’ın görevden alınmasının kamu vicdanını zedelendiğini belirten Camuzcu, “Eğer gerçekten görevden alınmayı gerektiren bir durum varsa açıklanmalıdır. Yoksa çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edilemez” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay tarafından yapılan iddiaların fındık kabuğunu doldurmadığını belirten Camuzcu, “Son günlerde kamuoyunda yaşanan ve basına yansıyan olayları bir hatırlayalım. Başhekim Ramazan Okutan serviste kapıları tekmeledi, çöp bidonlarına tekme attı, Ramazan Okutan şirket elemanlarını tartakladı, personeli azarladı. Ramazan Okutan ambulans kaskolarını farklı şekillerde aynı işyerine yaptırarak yolsuzlu yaptı vs.vs gibi fındık kabuğunu doldurmayacak bahisler. Gerçekten yolsuzlukla ilgili belge bulan, bilen varsa ortaya koyup, müsebbiplerinin en ağır şekilde cezalandırılması için gereken yapılmalıdır. Varsa yolsuzluk dosyası Savcılığa gönderirsiniz gereği yapılır” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal’a da sert eleştiriler yönelten Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Camuzcu, Önal’ın kişilerin haklarına ipotek koyduğunu belirterek, “Hem sendika hem de kul olarak ona hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum