Sağlıkta Şiddete Ceza Yağıyor

Şiddete maruz kalan sağlık çalışanları haklarını mahkemede arıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2013 11:28
Sağlıkta Şiddete Ceza Yağıyor

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Harun Tepeli, tehdit ve şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının mahkemeye başvurarak açtığı davalarda, saldırganların para cezası ödemeye mahkum olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddette son yıllarda artış yaşandığını kaydeden Dr. Tepeli, şiddete maruz kalan çalışanların hakkını aramak için mahkemelere başvurduğunu, kendilerinin de bu sürecin takipçisi olduğunu belirtti.

Isparta'da şu ana kadar açılan ve sonuçlanan davalar hakkında da bilgi veren Tepeli, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli hemşire A.T.'ye hakaret eden A.Y'nin 7 bin 80 lira adli para cezasıyla cezalandırıldığını belirtti.

Yine aynı hastanede görevli N.E.T, S.D, K.Y, Ö.K,H.K, E.Y ve F.Y'A hakaret eden Y.P.'nin ise 8 bin 840 TL adli para cezası ödemeye mahkum edildiğini anlatan Tepeli, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Tepeli, diğer cezaları ise şöyle açıkladı: "Isparta Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. A.T.A'ye hakaret eden ve görevini yaptırmamak için direnen A.T., 7 bin 80 TL, aynı hastane görevli Dr. Y.S'ye hakaret eden M.Z., 7 bin 80 TL, Dr. G.Ü.L.'yi tehdit eden M.K., 500 TL, ve Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Dr. N.B.E'ye hakaret ve tehdit eden B.A.U. 6 bin 80 TL, adli para cezası ödemeye mahkum edildi."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum