Sağlıkta Umut Tacirlerine Dikkat!

Hedeflerinde engelli hastalar var...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2016 16:23
Sağlıkta Umut Tacirlerine Dikkat!

DEMOKRAT GAZETESİ'NİN ÖZEL HABERİ

Engelli hastaları tedavi ettiğini ileri süren sahte fizyoterapist, sağlıkçıları çileden çıkardı. Isparta’da bir çok hastayı tedavi edeceğini ileri sürüp yüklü miktarda parasını alan sahte fizyoterapist için Fiziktedavi Ve Profesyonel Eğitim Derneği harekete geçti.

Özellikle felçli ve engelli çocukları cihazla ve fizik tedavi ile yürüteceğini iddia eden ve kendisini fizyoterapist olarak tanıtan bazı kişilerin Isparta’da bir çok hastadan yüklü miktarda paralar alarak umut tacirliği yaptığı iddia edildi.

İddia sahibi Fiziktedavi Ve Profesyonel Eğitim Derneği Başkanı Erkan Alp. Uzman Fizyoterapist, Erkan Alp, Demokrat Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Son dönemlerde hem ülkemizde hem de Isparta’da sağlıkta umut taciri yapan sahtekarların sayısı artmaktadır. Bu sahtekarların, son dönemlerdeki hedefide fizik tedavi hastalarıdır. Bu sahtekarlar, özellikle felçli ve engelli çocukları cihazla ve fizik tedavi ile yürüteceğiz yalanı ile ailelerden yüklü miktarda para almaktadır” dedi.

SAHTEKARLARA İNANMAYIN
Isparta’da Hızırbey Mahallesi civarında da benzer bir durumun yaşandığını iddia eden Alp, “Felçli, yatağa bağımlı bir hastanız, engelli bir çocuğunuz varsa ve size fizik tedavi önerdiler ise lütfen para karşılığ cihaz yaptırıp, hastanızı iyileştirme vaadinde bulunan sahtekarlara inanmayın. Lütfen bu tür hastalar için hastanelere ve fizyoterapistlere danışın” şeklinde konuştu.

Öte yandan yine yaygın bir şekilde bel, boyun fıtığı gibi rahatsızlıklardan dolayı ağrı çeken hastaların hastaneler dışında çare arayışlarının da son derece yanlış olduğunu hatırlatan Alp, fizik tedavi gerektiren uygulamalar uzman gözetiminde olmalı görüşünü savundu. Alp, “Ayrıca bel, boyun fıtığından ağrı çeken hastalarımızın da hastane dışındaki bel boyun çekenlere, masörlere ve manuel terapi adı altında yalan yanlış uygulama yapanlara gitmemesini öneriyoruz. Manüel terapi veya manuel fizyoterapi bütün dünya da fizyoterapistler tarafından uygulanan ve fizyoterapistlerin sorumluluğunda olan bir fizik tedavi yöntemidir. Bel - boyun ağrısı olan veya fizik tedavi önerilen hastalarımızın manuel terapi alanında eğitim almış fizyoterapistlere danışmalarını öneriyoruz. Manuel terapi, egzersiz ve fizik tedavi fizyoterapistlerin işidir. Lütfen size fizik tedavi yaptıran kişinin fizyoterapist olup olmadığını sorgulayınız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.