Sağlıkta Yeni Dönem 24 Ocak'ta Başlıyor

Sağlık Bakanlığı, ilaçların kaçak olup olmadığını anlamayı kolaylaştıracak önemli bir uygulama geliştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2014 14:39
Sağlıkta Yeni Dönem 24 Ocak'ta Başlıyor

‘İlaç Takip Uygulaması' adı verilen sistemle artıkkutuların üzerindeki karekod, akıllı cep telefonlarıylaokutulabilecek. 24 Ocak'ta başlayacak uygulamaylailgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,karekodun ilaç sektöründe ilk kez Türkiye'de hayatageçirileceğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Cep telefonunuzu karekod üzerine getirdiğimiz zaman, ‘İlacınız sisteme kayıtlıdır' yazısı çıkacaktır." dedi.Sistemi uygulamalı olarak da basın mensuplarının önünde göstermek isteyen Sağlık Bakanı, hayalkırıklığı yaşadı. Bakanın cep telefonu programı,karekod okumasını gerçekleştiremedi. Yardımcılarıve korumalarının başka ilaç getirmesine rağmen denemeler sonuç vermedi.

Yaklaşık 3 haftasonra kullanıma girecek ve fotoğraf çeker gibi ilacın karekoduna okutulacak olan program3 şeyi tespit edecek. Bunlar: İlacın sisteme kayıtlılığı, yurtdışından gelme izni ve piyasadantoplatma durumu.
Bakan Müezzinoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kırklareli'ne geldi. Basın mensupları vepartililerle dün sabah kahvaltısında buluştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, yürürlüğe giren ‘Tam Gün Yasası' ile ilgili şunları söyledi:

"Bundan sonrakisüreçte bir tarafta muayenehane diğer tarafta devlette çalışma gibi bir durum olmayacak. Normal mesaisinden sonra ek mesai yapmak isteyen hocalarımıza farklı alternatifleroluşturduk. Bu uygulamalardan biri, kendi kurumunda saat 17.00'den sonra ve hafta sonu çalışabilmesi. Onun dışında özel sektör veya vakıf hastaneleri ile kurumsal sözleşmeyaparak oralarda çalışılabilecek."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.