Sağlıkta Yıpranma Tiyatrosu

Aktif Sağlık Sen,

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2015 15:09
Sağlıkta Yıpranma Tiyatrosu

Aktif Sağlık Sen'den yapılan açıklamada "2014 yılı Mayıs ayında Başbakan’ın müjdesini verdiği yıpranma payı bir türlü hayata geçmedi.

Sağlıkçılara YIPRANMA PAYI, Döner Sermayelerin Emekliliğe Yansıtılması, Sağlık Personeline “MÜJDE” “Tıp Bayramında Zammı Geliyor?” başlıklı haberleri son günlerde çok sık duyar olduk. Bu haberleri ortaya salanlara diyecek tek bir sözüm var. Hadi ordan! Hadi ordan! Siz gidin arka bahçede oynayın! Siz kim zam almak kim? Biz bu oyunu daha öncede gördük. 2013 yılındaki toplu sözleşmede 104 maddeyi çözeceğini söyleyip basına dağıtan siz değilmiydiniz? Ne oldu da iki günde toplu görüşmeyi karara bağladınız. Binden fazla maddeyi bir gecede nasıl görüştünüz?

O zamanlar yazmıştım toplu görüşme değil, orta oyunu oynuyorlar. Memuru masada 3+1 belediye başkanlığına ve 4+1 Milletvekilliğine satacaklar demiştim. Gün geldi ortaya çıktığı görüldüğü üzere. Malum senin genel başkanı başta olmak üzere birçoğu milletvekili adayı şimdi.

Yıpranma payının tüm sağlık personeline verilmeyeceğini daha öncede yazmıştık. Acil Servis ve riskli birimlerde çalışanlar Büyük İkramiye sizin. Ancak genel idari hizmetlerde çalışanlar; Bu piyangoda amorti size çıkarsa şükredin.

Ben size daha kötü haber vermek istemiyorum. Ama yine bir orta oyunu ile daha karşı karşıyayız. Hangi yüzde yüz zamdan bahsediyorsunuz siz? Toplu görüşme masasında bile % 4 alamamış bir sendikasınız. Memura aylık 120 TL zarar ettiren sizlersiniz. Şimdi kalkıp ta hangi zamdan bahsediyorsunuz? Rahmetli Erbakan’ın dediği gibi HADİ ORDAN HADİ ORDAN!! Okul kaçakları siz ne bilirsiniz matematiği?

Diğer bakanlıklarda çalışan memurların aldıkları maaş ve ek ödemelerin tamamı emekliliğe yansırken sağlıkçıların bundan mahrum edilmesi hükümetin ve sendikaların en büyük ayıbıdır. Kendi ayıbını örtmeye çalışırken bile övünmek sağlık çalışanları ile resmen dalga geçmektir. Eğer samimi iseniz cevap verin; Döner sermayeler emekliliğe yansıtıldığında yapılacak olan KESİNTİYİ sağlıkçılar mı? yoksa Devlet mi ödeyecek? Asıl bunu açıklayın.

Sağlık çalışanları aldatan ve oyalayanlara bir sağlık çalışanı olarak hakkımı helal etmiyorum. Üyeliklere imza atmasını dahi bilmeyen sendika ağalarının otobüsüne binen beyler ve bayanlar; Sizlere yazık oluyor. Zulme ortak oluyorsunuz. Hani hep Amerika’ya ve İsrail’e söveriz ama Amerikan sigarası içmekten ve İsrail mallarını kullanmaktan çekinmeyiz ve Ortadoğu da kan var gözyaşı var diye avazımız çıktığı kadar bağırırız Bu perhiz bu ne lahana turşusu.

Son söz olarak şunu söylemek isterim. “Hak Ettiğiniz Gibi Yönetilirsiniz. Saygılarımla" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum