Sahibinden İTHAL!

Sahibinden İthal... / Demokrat Gazetesi Genel Müdürü Sami Toksöz Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2018 15:30
Sahibinden İTHAL!

Nihayet seçim sürecine girdik. Vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Öncelikle çok iyi irdelememiz gereken bir şey var. Erken seçim kararı niye alındı, arkasında yatan sebepler neler? Son dönemlerde yaşananlara baktığımızda bunu çok daha iyi anlayabiliriz.

Erken seçim iç piyasalara büyük bir güven vererek rahatlamasını sağlayacak. Karşıt görüşlerin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek. Bu seçim pek çok yeniliği de beraberinde getirecek.

Mesela, artık milletvekillerine ayrı, Cumhurbaşkanı'na ayrı oy vereceğiz. Partiler bize istediği adayı dayatamayacak. Biz, istediğimiz partinin beğendiğimiz adayına oy vereceğiz. Beğenmediğimiz milletvekillerine de milletvekili adaylarına da “Güle güle” diyebileceğiz.

Bir başka yenilik...

Cumhurbaşkanı adayı olan kişi, milletvekilliği için aday olamayacak. Aday olup kaybederse, elindeki milletvekilliğinden de olacak. Aday olmaz da kaybederse, yine gidecek.

Şimdi gelelim asıl konumuza…
Çocukluğumdan hatırlarım Amerikan pazarları oyuncakçılarını. O zamanlarda ilgimizi çekmez değildi. Tuttuk mu babamızın elinden, hemen o oyuncakçılara gidip İTHAL oyuncaklardan seçmek isterdik. Ama şu vardı ki, bozulduklarında tamir edilemezlerdi. Atıp yenisini almak gerekiyordu tekrardan…

Şehrimize bakacak olursak artık dinamikleri korumamız gerekiyor. Vatandaşın sesinin önemini daha önceki seçimlerde hep birlikte gördük. Peki vatandaş ne istiyor? Şehrimizi bilen, esnafımızı tanıyan, aranıldığında ulaşılabilen vekil istiyor vatandaş. Yani İTHAL, dışardan gelip Isparta’ya hizmet edeceğini söyleyen siyasetçi İSTEMİYOR.
Daha önceki seçimlerde yaşadık, Isparta’ya gelip mahallelerini bilmeyen, esnafın ve vatandaşın arasında dolaşmayan, seslerine kulak vermeyen siyasiler hep oldu. Ama neticesinde kaybeden ve zarar gören hep şehrimiz oldu.

Siyasi partileri ayırmaksızın, aday adaylığı sürecinde gerçekten şehrimize hizmet edecek insanların ön planda olması çok önemli. Aksi taktirde kaybeden yine Isparta olacak…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum