Sahipsiz Hayvanlar Kuduz'a Karşı Aşılanıyor

Ayrıntılı Arama Sahipsiz Hayvanlar Aşılanıyor19 Aralık 2011 Pazartesi - 13:16Bir çocuğu ısıran kedinin kuduz çıkmasından sonra altı aylık karantina uygulamasının başladığı Isparta`da, hayvanlara aşı yapılmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2011 13:26
Sahipsiz Hayvanlar Kuduz'a Karşı Aşılanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, aşı çalışmalarının başladığını belirterek,

"Turan Mahallesi`nde bir çocuğu ısıran kedi müşahade altına alındı ve müşahade altında iken kedi öldü. Alınan numunelerde kuduz mikrobuna rastlanılınca Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu toplandı. İl merkezinde 6 aylık karantina uygulaması başlatıldı. İle havyan giriş çıkışları yasaklandı. Hayvan pazarı kapatıldı. İlde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara aşı yapma çalışmaları başladı" dedi.

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, kuduz karantinası hakkında halkın bilgilendirilmesini istedi. Isparta`da kuduz karantinası olduğunu basından öğrendiklerini anlatan Kınay, şöyle konuştu: "Bu konuda halka bilgi verilmesini istiyoruz. Halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Isparta`da çok sayıda kedi köpek başı boş geziyor. Önlem alınması şart. Yapılacak çalışmaları muhtarlar olarak desteklemeye hazırız."

Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız ise sahipsiz kedi ve köpeklerin bugünden itibaren toplatılarak aşılandığını ifade etti

Öte yandan kentin giriş çıkış noktalarına karantina uygulamasının olduğunu belirten uyarı levhaları asıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.